• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
İmam hatip mezunları düzenlenen etkinlikte bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergani'de faaliyetlerde bulunan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERİM-DER), düzenlediği etkinlikle imam hatip mezunlarını bir araya getirdi. Etkinliğe vatandaşların yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri de katıldı.

Kayapınar Müftüsü Sırrı Şık'ın bir konuşma yaptığı etkinlikte, semazenlerin semah gösterisi katılımcılardan ilgi gördü.

M. Emin Mülayim'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte ERİM-DER Başkanı Semed Yıldırım açılış konuşmasını yaptı. Akabinde katılımcılara hitap eden Kayapınar Müftüsü Sırrı Şık, Müslümanların ümmet olması hasebiyle birbirinin dertleriyle dertlenmeleri gerektiğini belirtti.

Şık, "Yaşadığımız sıkıntılar bize bazı konulardan ders çıkarmayı sağlamalıdır. Öyle dini anlayışların, dindarlık anlayışlarının ortaya çıkması lazım ki 'işte ümmet denilecek şey bu olsa gerek' şeklinde insanların gönüllerine su serpmesi lazımdır. Asla! kim olursa olsun, ne olursa olsun, hangi zamanda yaşamış olursa olsun, hiçbir insanı, ilmi seviyesi ne olursa olsun, konumu ne olursa olsun asla hakkın merkezi haline getiremeyiz. Hakkın tek merkezi vardır; o da Allah'ın kendisidir. Madem hakkın merkezi, kaynağı sadece Allah'tır, o zaman hakikatleri öğrenecek yegâne kaynak ta bizzat Kur'an-ı Kerim'dir ve o Kur'an-ı Kerim'i bize tebliği eden, hayatıyla tatbik eden Resullah'tır. Eğer herhangi bir tarikatımızın, cemaatimizin, herhangi bir STK'nın görüşünün Kur'an'a ve sünnete tersliğini tespit edecek olursak, kim olursa ona 'dur' demeyi, İslami görev bilmemiz lazımdır. Çünkü İslamiyet hiçbir zümrenin, ırkın, oluşumun tekelinde değildir, olmamıştır."

Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de Müslümanları parçalanmaya karşı uyardığına dikkat çeken Şık, Kur'an'ın farklı yönlerinin tek başına ön plana çıkarılmasının bu zihniyeti beslediğini söyledi.

İmam hatiplerin potansiyel olarak ümit vaat ettiklerini belirten Şık, konuşmasına şu sözlerle son verdi: "Bu ruhu, bu anlayışı tekrar canlandırabilecek bazı oluşumlar vardır. Onlardan en önemli adaylardan bir tanesinin de imam hatip ruhunun olduğuna inanıyorum. Çünkü imam hatiplik ruhunda inşallah taassup yoktur. Çünkü Kur'an'dan, sünnetten beslenirler. Orta ümmet olmaya en yakın olan adaylardan bir tanesidir. Bunu güçlendirmek lazımdır. Ama ümmetin beklentilerine cevap verecek şekilde fedakârlık yapmak suretiyle bunu güçlendirmemiz lazımdır."

Şık'ın konuşmasından sonra sahne alan semazenlerin semah gösterisi katılımcılardan büyük beğeni aldı. Etkinlik, öğrencilerin seslendirdiği ilahi ve şiirlerin akabinde yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir