• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Artan hırsızlık olayları nedeniyle halk endişeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birecik'te artan hırsızlık olaylarından dolayı mağdur olduklarını ve yetkililerden, yaşanan bu tür vakaların üzerine gitmeleri gerektiğini belirten vatandaşlar, tepkilerini dile getirdiler.

Sebze halinde 1994 yılından bugüne esnaf olduğunu söyleyen Erol Bozkurt, "Bugüne kadar böyle bir olay başımıza gelmedi. Ramazan Bayramı'nın birinci ya da ikinci günü halde yaklaşık 8 veya 10 dükkân açılmıştı. Bunlardan biri de benimki. Biraz bozuk para falan vardı, onları da almışlar. Birecik'te bu şekilde evlere ve iş yerlerine yönelik çok sayıda hırsızlık olayı var. Hangi vatandaş hırsızla karşılaşırsa durumlar kötü olur. Ya hırsızın ya da ev sahibinin kanı akar. Bunun için devlet büyüklerinden önlem alınmalarını talep ediyoruz." dedi.

İlçe merkezi Hastane Caddesinde market çalıştıran Özgür Gören ise "Dükkânıma 2 kez hırsız girdi. Bir miktar para ve sigaraları alarak yaklaşık 3- 4 bin TL zarar verdiler. Açıkçası emniyet yetkilileri ise bu işin üzerinde pek durmuyor. Cadde üstü işlek bir yerde olmasına rağmen dükkânın arka tarafındaki demirleri kırarak içeriye giriyorlar. Tedbir almamıza rağmen yine de caydırıcı olmamış. Şimdi dükkânıma kamera ve alarm sistemi takmama, kapı pencereleri sağlamlaştırmama rağmen yine de caydırıcı olmadı. Çünkü evimize gittiğimizde gözümüz kulağımız hep burada kalıyor." diye konuştu.

Hırsızlık olayları sonrasında sonuç alınamadığından yakınan Müslüm Gören da "Bir haftada 10'a yakın hırsızlık oldu. Gece saat 03.00 sıralarında ahırlara girerek büyükbaş hayvanlarım çalındı. Bu hayvanların yaklaşık değerleri ise 4 ile 5 bin TL arasında. Olan fakir fukaralara oluyor. Memlekette herkes şikâyetçi oluyor, ama sonuç alamadığından peşine düşmüyorlar. Arkadaşımızın dükkânı soyuldu. 2 veya 3 defa başvuruda bulunduğunda polis inceliyor, parmak izi alıyorlar. Ne bir daha arayan ne de soran oluyor." ifadelerini kullandı.

Birecik halkı olarak son zamanlarda artan bu hırsızlıklardan dolayı mağduriyet yaşandığını belirten HÜDA PAR Birecik ilçe Başkanı İbrahim Halil Barlak ise "Benim de kısa bir zaman önce evimde bir miktar para çalındı. Son olarak Ramazan ayında sabah namazından geldikten sonra, yani havanın aydınlık olduğu bir saatte hırsızlar evime girerek ruhsatlı tabancamı, telefonumu ve kol saatimi almışlar. İlçede 'Küçük Çarşı' ve 'Aşağı Mahalle' diye tabir ettiğimiz yerlerde hemen hemen açılmayan dükkân kalmadı. Halk bu durumdan oldukça rahatsız ve büyük bir mağduriyet yaşanıyor." şeklinde konuştu.

Yetkililerin, ilçede yaşanan hırsızlık olaylarının üzerinde titizlikle durmaları gerektiğini söyleyen Barlak, "Kısa süre önce komşumun evine girerek 4 tane telefon ve bir miktar parasını çaldılar. Dün akşam ise başka bir komşumuzun evine girerek aramadıkları yer kalmamış. Yani hırsız nasıl bu kadar rahat olabiliyor. Akşam saatlerinde silah sesi geldi, biz de ne oldu diye dışarıya çıktığımızda komşumuz bize hırsızların yine geldiğini söyledi. Uyuşturucuyla mücadele edildiği gibi hırsızlık olaylarıyla da mücadele edilmelidir. Halkın mağdur olması engellenmelidir." (Bahattin Coşkunkan - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir