• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
"HÜDA PAR`lı yöneticiler hakkındaki hapis cezası kararı siyasidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Batman Beşiri İlçe Başkanı Ahmet Dedebek, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel ve Sait Şahin ile Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin'e hapis cezasının verildiği karara tepki gösterdi.

Yaptığı açıklamayla verilen cezanın haksız olduğunu söyleyen Dedebek, bu yanlış kararın derhal düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Verilen kararın siyasi bir karar olduğuna vurgu yapan Dedebek, "Değerli kardeşlerimiz HÜDA PAR'lı yöneticiler FETÖ terör örgütünün vermiş olduğu yanlış kararların cezaya dönüştürülmesine Saadet Partisi Batman'ın Beşiri İlçe Teşkilatı olarak katılmıyoruz. Bu karar siyasidir ve kin, nefret kokuyor. Bu karar insanlığa sığmıyor. Verilen kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Sayın Başbakan Binali Yıldırım'a sesleniyorum; bu kararın verilmiş olmasına nedenler apaçık ortadadır ve yanlıştır. Bu yanlışın derhal düzeltilmesini istiyoruz." dedi.

Hatırlanacağı üzere; 2011 yılında İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oluşturulan iddianame kapsamında 16 kişinin yargılandığı dosya Anadolu 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı. 16 sanıktan 13'ünün beraatına karar verilirken, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel ve Sait Şahin ile Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin hakkında 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir