• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
`Zemzem Tükenmez bir Mucizedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi ve Su Vakfı Başkanı olan Prof.Dr. Zekai Şen "Kur`an-ı Kerim Işığında Su Bilimi ve Zemzem Hadisesi" konulu konferans verdi. Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi konferans salonunda saat 20.30`da başlayan konferansa Batman Üniversitesi`nden de bazı öğretim üyeleri katıldı.

 

Şube başkanı Mehmet Ergin, açılış konuşmasında Prof. Dr. Zekai Şen`in özgeçmişini ve aldığı ödülleri okuduktan sonra sözü Prof. Dr. Zekai Şen`e verdi.

 

Prof. Dr. Zekai Şen, aldığı ödülleri önemsemediğini, asıl olanın gönülleri ve Allah rızasını kazanmak olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. İlimi çalışma alanının zemzem suyunu ilmi olarak incelemek olduğunu hatırlatan Prof. Şen, Suya insan medeniyetinde çok önem verildiğini ancak en çok önem verenin İslam Medeniyeti olduğunu söyleyerek, "Canlı her şey sudan yaratılmıştır" ayetini hatırlattı.

 

Sinevizyon eşliğinde haritalarla Arap yarımadasının jeolojik ve iklim yapısını anlatan Şen, Arap yarımadasının yer altı suları bakımından çok zengin olduğunu ancak Zemzem hariç suların hepsinin tuzlu olduğunu söyledi.

 

Zemzem Mucizesi

Arap Yarımadasında yer altı sularının hepsinin Kâbe`de toplandığını ve bunun büyük bir mucize olduğunu vurgulayan Şen, "Arabistan`da çalıştığım dönemde Zemzem Kuyusuna baktım ve Kâbe`nin altının masmavi bir deniz gibi olduğunu gördüm." dedi.

 

Zemzem Kuyusu`nun 39 metre derinlik ve 2,5 m çapında olduğunu söyleyen Şen, "Zemzem`e Hacer-ul Esved, Safa ve Merve Tepelerinden toplam 3 çatlaktan kesim noktası olan zemzeme su geliyor. Her çatlaktan gelen suların kalitesi farklıdır ve zemzemde birleşerek zemzem halini alıyor. Bu da büyük bir mucizedir." ifadelerini kullandı.

 

Zemzemin sadece içme suyu olarak kullanıldığını, diğer ihtiyaçlar için kullanılmadığını dile getiren Prof. Şen, zemzemin tükenme diye bir sorunu olmadığını söyledi. Bir yılda bir milyon M3 zemzem suyu tüketildiğini ve ne kadar su çekilse de su seviyesinin her zaman azalmanın aksine arttığını kaydetti.

 

Zemzemin Hac zamanında değil Ramazanda ve Muharrem Ayı`nda daha çok tüketildiğini ifade eden Şen, "Yağışlar fazla olduğunda zemzemin içimi daha da rahattır. Kuraklıkta ise daha tuzludur" dedi.

Veysi Demir, Muhyeddin Beyca - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir