• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Batman`da bir İmam Hatip Lisesi daha proje okul seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde 5 yıldır eğitime başlayan Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi proje okulu oldu. Batı Raman bölgesinde bulunan okul bundan sonra Batman Zeynel Bey Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi olarak eğitim verecek.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde birçok İmam Hatip Lisesi proje okulu olarak belirlendi. Batman'da geçen yıl proje okulu seçilen TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden sonra bu kez de Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi proje okulu seçildi.

Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesinde yeni eğitim-öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimleri programının uygulanacağını belirten okul müdürü Cengiz Acar, şöyle konuştu:

"Bölgemize ve Batman'ımıza hayırlı olsun. 5 yıllık bir okul olan Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi bu sene Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Kurtaran ve Şube Müdürümüz Mehmet Işık'ın yoğun bir çalışması sonucunda proje okulu olarak seçildi. Bakanlıktan onay çarşamba günü alındı. Biz de o günden bu yana sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Öğrencilerimiz için iyi bir gelecek hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda inşallah elimizden geleni yapacağız. Öğrencilerimizin daha iyi bir seviyeye gelmelerini sağlayacağız. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin daha iyi bir hedefe ulaşmalarını sağlayacağız. Öğretmenlerimizi de seçeceğiz, öğrencilerimizle iyi bir çalışma yapacaklarına eminim." dedi.

Bölgede daha önce böylesi bir proje okulunun olmadığını ifade eden Acar, "TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kızlarımız için açıldı. Bizim okulumuz da 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başından itibaren erkek imam hatip proje okulu olarak seçildi. Allah'ın izniyle Fen ve Sosyal Bilimler Lisesinde nasıl ders işleniyorsa bizim okulumuzda da aynı ders işlenip, aynı program uygulanacak. Bu iki seçkin okulumuzla da kültürel, sportif, sanatsal ve sınav bazlı çalışma yapacağız. Böylelikle okullarımızdan faydalanacağız." şeklinde konuştu.

Acar, "Diğer imam hatip liselerinden farkımız şu olacak; diğer imam hatip liseleri daha çok meslek dersleri yani, ilahiyata yönelik dersler daha fazla ağırlıktadır. Bizim derslerimiz ise daha çok fenni derslere ağırlık olacak, ama aynı zamanda imam hatibin de derslerini işleyeceğiz. Allah'ın izniyle okuyacak gençlerimizi gelecek zamanlarda Türkiye'de seçkin birer bürokrat, yönetici, önder ve aynı zamanda Müslüman gençlik şeklinde yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu sene ilk olarak 4 sınıf alacağız ve 136 öğrenciyle sınırlı olacak. Öğrencilerimiz Batman genelinde olabileceği gibi çevre il ve ilçelerden de gelebilirler. 480 ve üzeri puan alan öğrencilerimize burs vereceğiz. 450 ve üstü puan alan öğrencilerimize ise okul kıyafeti ve eğitim öğretim süresince öğle yemeği bedava vermeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)  
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir