• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Fetih yönetimi Hamas`ın vekillerinin maaşına el koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamaslı vekil Abdulcabbar Fukaha AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ayki maaşlarını almadıklarını ve bankaların Filistin Maliye Bakanlığı`nın maaşlarını kesme kararı aldığını kendilerine tebliğ ettiğini söyledi.

Filistin Maliye Bakanlığı`nın israil hapishanelerindeki iki vekilin de maaşlarını kestiğine dikkati çeken Fukaha, “Geçen ay maaşların yatırılmasında gecikme yaşandı ancak bu ay kesildiği haberini aldık. Hukuki anlamda bu sorunu çözmek için yargıya başvuracağız.” dedi.

Filistin Maliye Bakanlığı`ndan söz konusu duruma ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Filistin Hükümeti geçen ay herhangi bir gerekçe göstermeden, Batı Şeria ve Gazze`de Hamaslı 277 eski tutuklunun maaşını kestiğini duyurmuştu.

Fetih Hareketi tarafından yönetilen Ramallah merkezli Filistin Hükümeti, Hamas ve Fetih hareketleri arasında devam eden kriz nedeniyle geçen hafta çarşamba günü Gazze'deki 6 bin 145 memuru da erken emekliye ayırmıştı.

Filistin`de ilk defa 2006 yapılan genel seçimlerde büyük başarı elde eden Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'a, Fetih Hareketi tarafından yönetilen Filistin Yönetimi tarafından önce hükümeti kurma görevi verilmiş daha sonra başta ABD ve İsrail olmak üzere uluslararası tepkiler nedeniyle Hamas`ın hükümeti kurma görevi iptal edilmişti.

Hamas ile Fetih hareketi arasında 2007`de yaşanan çatışmaların ardından, Gazze`de kontrolü ele geçirmeye başlayan Hamas, 10 yıldan bu yana Gazze`yi tek başına yönetiyor. Hamas`ın Gazze`de kontrolü sağlamasıyla beraber İsrail de yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi hava, kara ve denizden ablukaya almıştı.

Hamas ve Fetih hareketleri arasında uzun süren görüşmelerin ardından Filistin'de 2 Haziran 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak kurulan bu hükümet Hamas ve Fetih arasında yeniden başlayan anlaşmazlıklar nedeniyle Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir