• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehirlerarası Çalışan Otobüsler Kontak Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Elazığ ve Diyarbakır arasında yolcu taşımacılığı yapan Seyahat acenteleri işletmecileri ve çalışanları, vip taksilerin ruhsatsız çalıştığını ve belediyenin de buna göz yumduğunu öne sürerek, Bingöl Belediyesi önünde kontak kapatma eylemine başladılar.

Konuyu defalarca ilgili mercilere bildirdiklerini ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`a da sorunu aktarmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirten Star Bingöl, Özlem Bingöl, Öz Bingöl ve Bingöl Birlik kooperatif üyeleri, seslerini duyurana kadar eylem yapacaklarını açıkladılar.

Belediyeyi görevini yapmamakla suçlayan otobüsçüler,"Bingöl Belediyesi görevini yapmadığı için bizlerde kontak kapattık. Belediye görevini yapana kadar kontak kapatmaya devam edeceğiz" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

2 firmanın ruhsatsız bir şekilde yolcu taşımacılığı yaptığını belirten tepkili otobüsçüler, sözlerini şu sözlerle sürdürdüler:

"Önceki gün zabıta ve çevik kuvvet gelip güya sorunu çözecekti. Ancak arkasını sağlama alan birilerinin baskınlığı nedeniyle hiçbir şey yapmadan dönüp gittiler. Sorunlar yine çözümsüz kaldı." Vip taksiler nedeniyle, yakıt giderlerini dahi karşılayamadıklarını belirten otobüsçüler, petrollerde yığınla borçlarının biriktiğini dile getirdiler.

Kontak kapatma eyleminin devam edeceğini belirten otobüsçüler, yetkili mercilere acil çözüm çağrısında bulundu.

(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir