• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
...VE DÖNDÜLER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol- DOĞRUHABER

Sakarya'da vahşice öldürülen Suriyeli muhacir Emani Al-Rahmun ile 11 aylık bebeğinin cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez cenaze namazını gözyaşları içerisinde kıldırdı. Günlerden beri sosyal medyada #SuriyelilerEvineDönsün diyen ve bazı medya gruplarınca provoke edilen Suriyeli muhacirlerin gönderilmesi konusu Sakarya`daki vahşi cinayet ile sonuçlandı. İnsanlıktan nasibini alamamış iki cani tarafından katledilen hamile Suriyeli muhacir Emani Al-Rahmun ile 11 aylık bebeği binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılanlar gözyaşlarına boğuldu.

"HEPİMİZİ ÜZEN BİR VAHŞETE ŞAHİT OLDUK"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaptığı konuşmada, sadece bir cenaze namazı kılmadıklarını aynı zamanda bütün insanlığı, insanlığından utandıracak bir vahşete şahit olduklarını belirterek, "Bugün sadece bağrında ümmeti Muhammed'in bir evladını taşıyan bir annenin cenazesini kılmadık, biz sadece biberonunda sütü eksik kalmış 11 aylık bir bebeğin cenaze namazını kılmadık. Biz aynı zamanda tarih boyunca mazlumlara umut olmuş aziz milletimizi mahcup edecek, hepimizi üzecek bir vahşete şahit olduk, vahşete şahit oluyoruz." ifadesini kullandı.

"ONLAR MI MÜLTECİ YOKSA BİZİM VİCDANIMIZ MI MÜLTECİ?"

“BİZE NE OLDU Kİ BİZE SIĞINAN BEBEĞİN KATİLİ OLDUK?”

Önce bir baba sonra da Diyanet İşleri Başkanı olarak burada olduğunu vurgulayan Görmez, şunları kaydetti: "Bir babanın hassasiyeti, bir babanın duygusallığı ne diyorsa benim sözüm odur. Bize ne oldu ki biz zalimlerin, zulmün yaraladığı mazlumun zalimi olduk. Bize ne oldu ki biz vicdanımıza ve merhametimize sığınan bebeğin katili olduk. Bunun üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz. Buradan bütün insanlığa sesleniyorum, cenazesini kıldığımız 20 yaşındaki anne, 11 aylık bebek mi mülteci yoksa bizim vicdanımız mı mülteci. Onlar mı mülteci yoksa bizim merhametimiz mi mülteci? Bir hilalin gölgesine hepimiz sığındık. 11 aylık bebek mi sığmayacak bu tarih boyunca mazluma umut olmuş, bu güzel vatana, bu aziz vatana. Buradan bu cenaze merasiminde ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlarımıza, muhacire ensar olmuş bütün kardeşlerimize sesleniyorum! Aziz kardeşlerim! Ülkemizdeki misafirlere ve muhacirlere bakarken hiçbirimiz siyasi mülahazaların penceresinden bakmayalım! Hepimiz Rabbimizin göğsümüze yerleştirdiği vicdan penceresinden, merhamet penceresinden bakalım! Vicdan bizi birleştirmezse her şey bizi ayırır, merhamet bizi birleştirmezse her şey bizi parçalar! Biz tarih boyunca zalimin karşısında durmuş, zalimden korkmamış ama mazlumun ahından korkmuş bir milletin evlatlarıyız! Bunu hiçbir zaman unutmayalım!"

“CENAB-I HAK BİR DAHA BİZİ BÖYLE BİR KÖTÜLÜKLE, BÖYLE BİR VAHŞETLE ASLA KARŞILAŞTIRMASIN”

Görmez, Sakarya'nın tarih boyunca 72 milletin muhacirine kucak açmış mübarek bir şehir olduğuna işaret ederek, "Cenab-ı Hak bir daha bizi böyle bir kötülükle, böyle bir vahşetle asla karşılaştırmasın. Ebediyete uğurladığımız kardeşimiz, annemiz, evladımız, yavrumuza Cenab-ı Hak cennetinde yer ayırsın, Cenab-ı Hak, Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa'nın İbrahim'i ile beraber buluştursun, Cenab-ı Hak geride kalan eşine, çocuklarına, evlatlarına, geri kalanlara sabrı cemil ihsan eylesin. Haklarınızı helal edin. İnşallah onlar da ahirette bizim milletimize, yeryüzünde onları unutan bütün Müslümanlara haklarını helal eder." dedi.

BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

Cenaze namazına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da katıldı. Binlerce kişinin uğurladığı Emani Al-Rahmun ile 11 aylık bebeğinin cenazeleri Suriye'nin İdlib kentinde toprağa verilmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanından yola çıktı.

KILIÇDAROĞLU; 'SURİYELİLERİ ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERECEĞİZ' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim vaadi olarak Suriyelileri Türkiye`den göndermeyi vadetmişti. Kılıçdaroğlu ayrıca, Türkiye'nin dış politikası sebebiyle sıkıntılı günler yaşandığını ve Suriyelilerin Türkiye'nin başına bela olduğunu söylemişti. Türkiye'nin bölgesinde lider olduğunun iddia edildiğini ancak Türkiye'nin dünyadan soyutlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söylemişti: "Neden Türkiye`yi dünyadan soyutladınız. AB ve Ortadoğu sırtını döndü. 2 milyon 225 bin Suriyeli Türkiye`ye geldi. Dediler ki doğru yapıyoruz. Şimdi başlarına bela oldu. CHP iktidarında Ortadoğu politikasını yeniden düzenleyeceğiz. Suriye`de akan kanı durduracağız. Orta Doğu`ya barışı getireceğiz. 2 milyon 225 bin Suriyeliyi ülkelerine göndereceğiz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir