• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
40 STK`dan Sakarya`daki vahşete kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da faaliyet gösteren yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşu, Suriyelilere yönelik yapılan algı operasyonları ve Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli hamile kadının tecavüz edildikten sonra 10 aylık bebeğiyle birlikte vahşice öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması düzenlenip olayı kınadı.

KADEM Batman Şubesi öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına, ildeki yaklaşık 40 STK temsilcisi de destek verdi.

Suriyeli bazı sığınmacılarında katıldığı basın açıklamasını KADEM Batman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Firdevs yıldırım Demirkaya okudu.

9 aylık hamile olan Suriyeli kadına tecavüz edilerek onu ve yanındaki 10 aylık bebeği olmak üzere 3 canın hunharca katledilmesi haberinin tüm vicdanlara ateş düşürdüğünü söyleyen Demirkaya, "Zalim bir rejimin vahşetinden kaçan ve ülkemizde misafir olarak ağırladığımız Suriyeli ailenin başına gelen bu kan dondurucu hadisenin acısını bizlerde yüreğimizde hissediyoruz. Suriyeli sığınmacılarla yaşanan çok küçük tartışmaların bile büyük olaylara dönüştüğü ya da dönüştürülmeye çalışıldığı şu günlerde gerek basın yayın organlarında gerekse sosyal medyada tahrik edici, yalan ve yanlış bilgiler içeren birçok haber yer almaktadır. Sığınmacıların bir hedef tahtası haline dönüştürülmesi, ülke içerisindeki huzur ortamının bozulmaya çalışılması bizlere, Türki toplumu ile Suriyeli sığınmacıların karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını gösteriyor." dedi.

Açıklamanın devamında Demirkaya, şunları söyledi: "Fütursuz söylemlerle bir topluluğa karşı kin tohumları ekenler, provakatif, bozguncu açıklamalarıyla toplumun huzur ve sükununu bozanlar, yalan beyanlarla infiali körükleyenler sadece ahlaki bir mesuliyeti çiğnemekle kalmıyor ayrıca TCK'nın 216. maddesince suç işlemiş oluyorlar. Vicdan, izan ve insaf sahibi herkese sesleniyoruz; binlerce yıldır mazlumlara din, dil, ırk ve mezhep ayırt etmeksizin umut götürmüş, güvenli bir liman olmuş topraklarımızda hepimizin emniyetini ve huzurunu sağlamak ortak sorumluluğumuzdur. Kadına karşı cinsel saldırı ve şiddete hedef olarak iki bebeğiyle katledilen sığınmacı kadın vakasında sanıkların en ağır cezayı almasını talep ediyor, takipçisi olacağımızı bildiriyor ve bu yürek yakan vahşeti kınıyoruz."

(M.Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir