• DOLAR 32.585
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2432.13
  • ...
Yüzlerce Öğrenci Tehlike Altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da, Tepebağ Lisesi`ne ait eski binalar tehlike saçıyor. Dün, binanın bazı bölümleri sokağa yıkıldı. Yoldan kimsenin geçmiyor olması olası bir faciayı da engelledi.

Yıkımın ardından da sözde güvenlik önlemleri alındı.  Kentin en eski mahallerinden olan tarihi Tepebağ Mahallesi`nde bulunan Tepebağ Lisesi’ne ait eski binalar, bakımsızlık nedeniyle çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Binaların çürümüş duvarları ve kiremit parçaları dün sabah saatlerinde sokağa büyük bir gürültüyle yıkıldı. Olay anında şans eseri binanın altında kimsenin geçmiyor olması olası bir yaralanma  ve ölümlü kazanın önüne geçmiş oldu. Okula ait binanın ara sokakta bulunması nedeni ile her gün önünden onlarca öğrenci ve vatandaş geçiyor. Çevre esnafı bir çok kez düşen kiremit ve duvar parçalarının olduğunu kimi zaman araçların zarar gördüğünü belirtti.

1998 depreminden bu yana kaderine terk edilmiş durumda olan binanın geçtiğimiz yıllarda çatısının içine çöktüğü öğrenildi. Çatının çökmesi ile tahribatı artan binada çürümeler ve yıkılmalar devam ediyor. Çevre esnafı durumu daha önce Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü`ne dilekçe yazarak bildirdi. Ancak yazılan dilekçenin cevabı olarak `dilekçenizi mülkiyet sahibi Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirin` şeklinde cevap aldı.

Sokağa parçaları dökülen binanın tarihi yapı olduğu, bu nedenle yıkılması değil de restore edilmesinin söz konusu olduğunu belirten Bülent Kendirci  bir an evvel  yetkililerin konuyu  çözüme kavuşturmasını istedi. Kendirci, sabah saatlerinde rüzgarda çökmenin meydana geldiğini belirti. Ancak normal zamanlarda da bina parçalarının sokağa döküldüğünü anımsatarak, “Normal havalarda da binanın çürümüş parçaları yerlere dökülüyor. Artık burada ki yıkılmaya yüz tutmuş bir bir parçaları dökülen atıl durumdaki binalar için gereken  ne ise yapılmasını istiyoruz. İllaki biri öldükten sonramı gereken yapılacak” dedi.

Yetkililerin konuyla ilgili bir birlerine yazışma yapmaktan kaçarak tekrar kendilerine cevap yazmalarına tepki gösteren esnaflar, "Bir an önce kimseye bir şey olmadan bina restore edilsin. İnsanlar özellikle öğrenciler bu alanı çok kullanıyorlar. Birine bir şey olursa hesabını kim verecek? Bir çok araç düşen parçalardan nasibini aldı ve maddi zarara uğradı. Burayı ihmal etmesinler, bir an önce ilgilensinler" dediler.

Sabahki düşen parçaların ardından sözde güvenlik önlemi alındığına dikkat çeken esnaflar, "Yukardan bina parçaları düşüyor. 3 tane demir çakılarak bir bant çekilip sözde güvenlik önlemi alınıyor. Çaktıkları demirler rüzgarla ıyor. Duyarlı bir trafik polisi arkadaşımız konuyla yakından ilgilendi. Ara yolu sağolsun trafiğe kapatarak olası çökmeye karşı önlem aldı. Fakat aldığı önlemler duyarlılığı nedeni ile takdir toplasa da bu konuya yetkililerin el atması gerekiyor" diye konuştular. (Ekspres)

Bu haberler de ilginizi çekebilir