• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Başbakan Yıldırım İstanbul`da konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Selah Tersanesi'nde Şehit Kıdemli Üsteğmen Ari?f Ekmekçi Lojistik Destek Gemisi'ni denize indirme törenine katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Başbakan Yıldırım, geçen hafta da benzer şekilde bir gemi merasimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Denizcilik alanında ve gemi inşa sanayisinde çalışanlara destek vermeye devam edeceklerini belirten Yıldırım, "Bugün suya indireceğimiz Üsteğmen Arif Ekmekçi Gemisi lojistik destek gemimiz, Güngör Durmuş'un ikizidir. Geçen ekim ayında onun da denize inişini hep birlikte gerçekleştirmiştik. Yüzbaşı Güngör Durmuş Gemisi'nden sonra bugün denize indireceğimiz Arif Ekmekçi Gemisi'yle Deniz Kuvvetlerimiz çok daha güçlenmiş olacak. 4 bin ton motorin, yani dünyanın etrafını bir buçuk kere dolaşacak kadar deposunda yakıt olabilecek kabiliyeti var. 335 ton helikopter yakıtı, 630 ton içme suyu ve 108 metreküp yiyecek, kargo, kumanya kapasitesi var. Bu kapasiteyle tekne, Deniz Kuvvetlerimizin bütün muharip unsurlarının akaryakıt ihtiyacını karşılayacak ve sahildeki akaryakıt depolarının bütününe ikmal imkanı sağlayabilecektir. Geminin bir diğer özelliği ise uzun seyir siasıdır. Helikopter platformu ile 15 tonluk en ağır helikopterlerin bile gece gündüz iniş kalkış yapacağı, havada yakıt ikmali yapması için de uyumludur. Ayrıca bu gemi, en yüksek tonajlı helikopteri konuşlandırabilecek platforma da sahip olacaktır. Ek olarak asimetrik saldırılara karşı savunma ve iletişim imkanı da mevcuttur." dedi.

Özel sektörün de askeri gemi inşaatında başarılara imza attığını dile getiren Yıldırım, aralarında Malezya, Bahreyn, Tanzanya, BAE, Katar, Mısır, Gürcistan, Pakistan, Türkmenistan'ın da bulunduğu ülkelere çeşitli tip ve boyutlarda 165 gemi ve bot ihracatı yapıldığını bildirdi.

"Ne zaman Türkiye ayağa kalksa ne zaman Türkiye büyümeye, ileriye doğru gitmeye başlasa bundan birileri rahatsız oluyor." diyen Yıldırım, "Türkiye'de huzuru bozmak, istikrarı sekteye uğratmak için maalesef karanlık planlar hemen devreye giriyor. Terör, bu ihanet odaklarının bildikleri tek dil. Terörle bu milleti dize getireceklerini zannedenler hep yanıldı, yanılmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Siyaset üretmeden sürece boşa tırpan çalmanın alemi yok"

Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey'e yönelik saldırıya değinen Yıldırım, "Allah'a şükür kaymakamımız ve yanındakiler yara almadan kurtuldu. Bunu niye yapıyorlar? Çünkü o kaymakamımız, o bölgede vatandaşlarımıza hizmet götürmek, terörün sömürüsünü ortadan kaldırmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Bu karanlık odaklar haklarını savunduklarını iddia ettikleri vatandaşlarımıza hizmet gitmesini, oraların mamur hale gelmesini maalesef istemiyor. Türkiye bir yandan proje üzerine proje, yatırım üzerine yatırım yaparken diğer yandan da ihanet odaklarıyla amansız mücadele içinde. Allah'ın izniyle bu mücadele zaferle taçlanacak, bu topraklardan terör illetini tamamen yok edeceğiz. Gönlümüz arzu ediyor ki diğer siyasi partiler bu süreçte, bu mücadelede bizlerle beraber olsun. Bu milletin gördüğü belki de en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişimine 'kontrollü darbe' demek, bu milletin hissiyatıyla adeta alay etmektir. Milletimizin şehir şehir, meydan meydan verdiği o destansı özgürlük mücadelesine halel getirmek, leke sürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır. Yollarda adalet aramak olabilir ama önce adil olacağız, milletin canıyla bedel ödediği 15 Temmuz zaferine 'kontrollü darbe' demekten vazgeçeceğiz. Adaletin yeri meclistir, yollar değildir. Siyaset üretmeden sürece boşa tırpan çalmanın alemi yok." şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir