• DOLAR 32.506
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.041
  • ...
SON DAKİKA
Karakola sızmaya çalışan PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesinde bulunan Büyükçiftlik Jandarma Karakol Komutanlığına 3 PKK'linin sızma girişiminde bulunduğu belirtildi.

Saat 02.00 sıralarında karakola sızmaya çalışan PKK'lilerin kobra araç ve termal kameralarla tespit edildiğinin bildirildiği açıklamada, bölgenin yoğun ateş altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Açılan ilk ateşte bir kadın bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında saat 04.00 sıralarında 2 bölücü terör örgütü mensubu ile tekrar temas sağlanmış, çıkan çatışma sonucunda bir bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak, bir bölücü terör örgütü mensubu ise sağ olarak kaçmıştır." denildi.

Yapılan arama ve tarama faaliyeti sonucunda 2 adet RPG-7 roketatar silahı ve bunlara ait 5 adet mühimmat, 2 adet AK-47 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 4 adet el bombası ile 2 adet termal şemsiye ele geçirildiği ifade edildi.

Kaçan PKK'linin yakalanması amacıyla geniş çaplı operasyon başlatıldığının belirtildiği açıklamada, konuyla ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir