• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Çökme tehlikesi bulunan evde yaşayan Suriyeli aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'da yıkık dökük iki göz odalı ve çökme tehlikesi bulunan bir eve sığınarak yaşam mücadelesi veren 10 nüfuslu Halepli ailenin durumu görenlerin yüreğini burkuyor.

Bağlar Mahallesi A. Kadir Geylani Caddesi üzerinde bulunan kerpiç yapılı, her tarafı çatlaklarla dolu evde yaşayan Naif ailesi, kendilerine bir yardım elinin uzatılmasını istiyor.

4 yıl önce geldikleri Batman'da kaldıkları evde kışın soğukta, yazın da sıcakta hayatlarını idame ettiklerini belirten Halepli ailenin durumu içler acısı. Her tarafı dökülen ve adeta harabeyi andıran evde 8 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadıklarını belirten Naif ailesinin zorlu yaşam koşulları görenlerin yüreğini dağlıyor. Evin içine serecek halıları bile olmayan aile, yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Eşi Müdir Naif'in inşaatlarda işçi olarak çalıştığını belirten Nazire Naif, çoğu zaman komşularının yardımıyla geçimlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Maddi imkânsızlık nedeniyle kiracı olarak oturdukları bu evde kaldıklarını belirten Naif, "Halepliyiz, Suriye'deki savaştan kaçıp geldik. Eşim bir ay çalışıyor, bir ay çalışmıyor. 8 çocuğumla beraber burada yaşıyoruz. Burada yaşamak çok zordur, ev harabedir ama ne yapalım? Mecburuz. İmkânsızlıktan dolayı burada yaşıyoruz. Komşularımız da bize yardım ediyor. Bize yardım yapacak olanlardan Allah razı olsun." dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir