• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`da tiroit hastalığı tartışıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bölgedeki cerrahların katılımı ile düzenlenen panelde, tiroit (guatr) hastalığı tartışıldı.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen panelde, hastanede görev yapan doktor ve sağlık personeline tiroit hastalığında yeni tedavi ve ameliyat teknikleri anlatıldı.

Panel hakkında açıklamalarda bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, panel ile tiroit hastalığında yeni tedavi yöntemlerinin anlatıldığını belirtti.

Tiroit hastalıklarının toplumda çok yaygın bir hastalık grubu olduğunu dile getiren Yağmur, "Tiroit hastalıkları tedavisinde yeni teknikler geliştiriliyor. Bu açıdan hastanemize Endokrin Cerrahisi Derneğinden çok değerli hocaları da çağırarak, bu konudaki yeni tedavi metotlarını tartışmayı amaçladık. Panele bölgemizdeki bütün cerrahlar katılıyor. Hepsine yeni bilgileri tekrar tekrar sunmayı ve onlarla beraber tartışmayı amaçladık. Yeni kılavuzlar buradan çıkıyor. Bu kararlar doğrultusunda hem bilgilerimiz tazeleniyor hem de yeni cerrahi teknikleri genç meslektaşlarımıza anlatma şansını bulmuş oluyor. Panelin sonunda bir ameliyat da yaparak, genç meslektaşlarımıza gerek yeni ameliyat teknikleri, gerekse de dikkat edilmesi gereken konuları bir tiroit kanseri vakasında göstereceğiz." dedi. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir