• DOLAR 32.513
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2499.985
  • ...
Şehit Şeyh Zeki Cizre`de Rahmetle Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Cizre Şubesi, şehadetinin 20 Yılında Şehit Şeyh Zeki anısına bir anma gecesi düzenlendi. Programda Şehit Şeyh Zeki`nin dilinden ve 25 dakika süren bir vaazı sinevizyondan verildi. Programda Şehit Şeyh Zeki`nin yakın arkadaşı da hazır bulundu.

Daha sonra bir konuşma yapan dernek gönüllüsü Bülent Hoca, Seyda`nın hayatından kesitler anlattı. Bülent Hoca, Şehit Şeyh Zeki`nin "Biz ölümün tehlikelerle dolu bir hayattan ebedi nimet ve saadetlerle gerçek bir hayata geçiş köprüsü olduğunu biliyoruz. O halde biz ölümden nasıl korkarız. Ey Müslümanlar nasıl korkarız. Ey Müslümanlar şunu da bilmek gerekir ki, ölümden korkana ayeti celilenin bir tesiri olmaz" sözünü hatırlattı.

Bülent Hoca, konuşmasının devamında şunları söyledi, "ölüm asla yokluk değildir. Şu fani dünyadan ebedi hayata geçiş köprüsüdür. Her canlı varlık o köprüden mutlaka geçecektir Ölüm iki çeşittir, cahiliye ölümü ve şerefli ölüm… Şerefli ölümü seçen Seyda`nın ruhunu yâd ediyor ve onun yolunun takipçisi olacağız. Şehit Şeyh Zeki, bir tercümandı ve Türkçe, Kürtçe ve Arapçayı çok iyi biliyordu. Halkın dertlerini dinler, onlara yardımcı olurdu. Âlimlerin istişarelerine son derece önem verirdi. Cami yaptırmaya son derece önem verirdi. Seyda`nın bu değerini anlamayan din düşmanları öncelikle Seyda`ya çirkin tekliflerde bulundular. Mürtet örgütün kendileriyle beraber çalışma teklifine Seyda `Hayır, ben size yardım etmem, zira sizin davanız batıl ve gayri İslami bir davadır. Bilakis ben halkı olabildiğince siz ve sizin gibilerden uzak durmalarını ve ancak İslam davasına sarılmalarını tavsiye ederim` cevabını vermişti. Bunun üzerine mürtet örgüt, Seyda`yı halkın gözünden düşürmeye çalıştılar ve her türlü iftira attılar. Ve Seyda artık mürtet örgütün hedefindeydi. Seyda`mız şubat ayında şehadet şerbetini içti."

Yapılan konuşmanın ardından Botan ilahi grubu Seyda ile ilgili yazılan besteleri seslendirdi.

Programın ardından Seyda`nın yakın arkadaşlarından M. Ahmet Pürnek, çok güzel bir program olduğunu dile getirerek tertipleyenlere teşekkür etti.

(Tahirhan Osal - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir