• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 03 Mart 2012 Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `7 Aydır Oğulcağızımı Göremiyorum`
7 ay önce Diyarbakır D Tipi Cezaevinden Sivas Cezaevine sevk edilen Hizbullah Davası hükümlüsü Mehmet Fidancı`nın annesi ve babası ileri derecede hasta olduklarından yolculuk yapamadıklarını, bu durumu dilekçelerle yetkililere ilettikleri halde bir netice alamadıklarını belirttiler.

`Madde Bağımlılığıyla Mücadele Paneli Düzenlendi`
Batman Kent Konseyinde, madde bağımlılığı ile mücadele konulu panel düzenlenerek katılımcılar bağımlılıkla mücadele hakkında bilgilendirildi.

Batman Gazetesi; `Gercüş`te Hasta Kurtarma Operasyonu`
Gercüş ilçesinde yoğun kar nedeniyle yolda mahsur kalan hasta ve köylüleri kurtarmak için Kaymakamlık ve Özel İdare ekipleri seferber oldu.

`TL`nin Yeni Simgesine Alışıldı`
Türkiye`nin sürekli yükselen ekonomisini ve TL`nin güvenilir bir liman haline geldiğini gösteren simgeye, Batmanlı esnafların alışması zor olmadı. Pazarlardaki sebze ve meyvelerin üzerine yazılan fiyat etiketleri TL`nin yeni simgesi ile yepyeni bir görünüm kazandı.

Batman Postası; `311 adet sahte 100 TL ele geçirildi`
İki gün önce İstanbul`dan Batman`a otobüsle gönderilen 311 adet sahte TL`lik banknotlar polis tarafından ele geçirildi.

`Gercüş Karlar Altında`
Batman ve ilçelerinde son iki gündür etkili olan kar yağışı, bir çok yerleşim birimine ulaşımı kapatırken, ilçelerin beyaza bürünmesine neden olar kar, güzel manzaraların oluşmasına neden oldu.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Berberlerde Tek Kullanımlı Dönemi`
Batman İl Sağlık Müdürlüğü Berber, Kuaför ve Güzellik Salonu çalışanlarına Hepatit B ve bulaşıcı hastalıklardan korunmanın yolları, hijyen, dezenfeksiyon ve sterilizasyon konuları hakkında seminer düzenledi.

`60 Kişilik Geçici İşe Bin 100 Kişi Başvurdu`
Batman`ın Gercüş İlçesinde merkez ve köylerdeki okullarda geçici olarak görevlendirilecek hizmetli alımı kura ile belirlendi. 60 kişinin alınacağı geçici işe bin 100 kişi başvurdu.

Batman Pusula Gazetesi; `Kar Yolları Kapattı`
Batman`da iki gündür etkisini süren kar yağışı 97 köy ve 86 mezra yolunu ulaşıma kapattı. Özel idare ekipleri yolları ulaşıma açmak için 12 ekiple çalışmalar başlattı.

`Tişört İçerisinde 31 Bin TL Sahte Para Ele Geçirildi`
İstanbul otobüs garından emanet olarak Batman`a gönderilen 311 adet 100 TL toplam 31 bin TL para yapılan ihbar üzerine polis tarafından ele geçirildi. Olay Batman Şehirlerarası Otobüs Terminalinde meydana geldi.

Batman Doğuş Gazetesi; `7 Aydır Oğulcağızımı Göremiyorum`
7 ay önce Diyarbakır D Tipi Cezaevinden Sivas Cezaevine sevk edilen Hizbullah Davası hükümlüsü Mehmet Fidancı`nın annesi ve babası ileri derecede hasta olduklarından yolculuk yapamadıklarını, bu durumu dilekçelerle yetkililere ilettikleri halde bir netice alamadıklarını belirttiler.

`Devlet Sorunuyla Yüzleşmeli`
Batman Kent Konseyi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Paneli düzenledi. Panelde konuşan BATEM Uzmanı Doç. Dr. Defne Tamar Gürol, "Madde bağımlılığıyla ilgili olarak kimse başını yastığa gömmesin. Erken tanı önemlidir. Devlet var olan sorunla yüzleşmelidir" dedi.


Batman Umut Gazetesi; `Cuma`da "Kadın Hakları" Konusu İşlendi`
Batman`da bu hafta da Cuma Namazı`nda camiler dolup taşarken hutbede "kadın hakları" konusu işlendi.

Batman Medya Gazetesi; `Madde Bağımlılığı Paneli İlgi Gördü`
Son yıllarda madde bağımlılığının arttığı kentte, sorunlara dikkat çekmek amacıyla Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi`nin düzenlediği `Madde bağımlılığıyla mücadele` konulu panele Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla, Batman Barosu yöneticileri, Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Şafii Özperk, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mehmet Ekinci ve STK temsilcileri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Risk Varsa Evler Taşınacak`
Vali Ahmet Turhan, kaya parçasının düştüğü ve iki kişinin yaşamına mal olduğu Sason-Kaşyayla köyündeydi. Bölgede inceleme yapan Turhan, "Kaşyayla`ya bir heyet göndereceğiz. Risk varsa heyelan bölgesindeki evler taşınacak" dedi. (M.Sait Çelik-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir