• DOLAR 32.527
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2487.781
  • ...
Diyarbakır`da PKK operasyonu: 11 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur, Bismil ve Silvan ilçesinde PKK'ye yönelik yapılan operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığı ve 100 kilo el yapımı patlayıcı ele geçirildiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Sur ilçesi Kumluçat Köyü Kumrucak Mezrası mülki sınırları içerisinde PKK'ye yönelik yapılan operasyonda bir adet kaleşnikof, 3 adet kaleşnikof şarjörü, 90 adet fişek, bir adet, Sig Sauer marka tabanca, bir adet tabanca şarjörü, 3 adet 7,65 mm çapında fişek, araziye gömülü vaziyette 4 çuval içerisinde 49 adet gaz maskesi, 32 adet filtre ele geçirildiği ve bir kişinin gözaltına belirtildi.

Bismil ilçesi Ambar köyünde PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda 10 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Bismil İlçesi Ambar Köyü'nde PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet yürüten şahıslar tarafından sözde köy komitesi kurulduğu ve bu komitenin örgüt adına karar aldığı, sözde vergilendirme vb. görevleri yerine getirdikleri yönünde elde edilen delillere istinaden, Cumhuriyet Savcılığının talimatı uyarınca 06 Temmuz 2017 Perşembe günü saat 05.00'den itibaren gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 10 şüpheli gözaltına alındığı 10 adet cep telefonu, 7 adet 9 mm tabanca fişeği, bir adet 7,62 x 39 mm fişek, bir adet kurusıkı tabanca fişeği, bir adet hafıza kartı, 3 adet etkisiz hale getirilen teröristlere ait fotoğraf, bir adet YPG adına düzenlenmiş sözde belge, 5 adet bez parçası, 2 adet mektup, bir adet yasak yayın kitap, bir adet CD ele geçirilmeyi müteakip, muhafaza altına alınmıştır. Bir şüpheliyi yakalama çalışmalarına devam edilmektedir." denildi.
 
Yola döşenmiş 100 kilogramlık EYP imha edildi

Ayrıca açıklamanın devamında, "Silvan İlçesi Demirkuyu köyü mevkiinde bulunan stabilize yola teröristlerce mayın/EYP yerleştirildiğine ilişkin elde edilen istihbari bilgiye istinaden 05 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 21.00'den itibaren icrasına başlanılan operasyon sonucunda, 2 adet 12 kilogramlık tüp içerisinde yaklaşık 100 kilo amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış EYP düzeneği tespit edilmiş olup, delil olabilecek bulgular muhafaza altına alınmış, anılan mayın/EYP düzeneği Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde tahrip edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir