• DOLAR 32.777
  • EURO 35.514
  • ALTIN 2506.885
  • ...
Van Şemsiyeli Sokak'taki butik çalışmalarda sona doğru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu ilçesinin en işlek ve gözde sokaklarından biri olan Şemsiyeli Sokak'ta devam eden yol yenileme, kaldırım genişletme, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Esnafların talepleri üzerine Şemsiyeli Sokak için 'Butik Sokak' projesi hazırlatan İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Cemil Öztürk, bugün sokaktaki çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Şemsiyeli Sokak'ta yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Öztürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda buranın ismini Şemsiye Sokak olarak değiştireceğiz. Burası İpekyolu'muzun cazibe merkezlerden biridir. Kafelerin olduğu, restoranların olduğu bir yerdir. Bizler de yazın gelmesiyle birlikte İpekyolu Belediyesi olarak hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık ve ilk butik sokak çalışmasını da Şemsiyeli Sokak'ta başladık. Bu yapmış olduğumuz çalışmalarla Şemsiyeli Sokağı'mızı İpekyolu'muzun hizmetine sunacağız. Kaldırım çalışması yaptık, yol çalışması yaptık, aydınlatma ve peyzaj çalışmalarıyla Şemsiyeli Sokak İpekyoluların uğrak yeri olacak." dedi.

Şemsiyeli Sokak'taki çalışmalar ile birlikte İpekyolu'nun en işlek 5 sokağında da butik sokak çalışması gerçekleştireceklerini bildiren Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erciş Emrah Sokak'ta da bir butik sokak çalışmasını yapacağız. Burada da farklı bir konseptle bu butik sokağı hizmete sokacağız. Aynı zamanda Sahaflar Çarşısı dediğimiz yerde de bir butik sokak çalışması yapacağız. Dolayısıyla bu yaz döneminde İpekyolu'muzun merkezinde 5'e yakın butik sokak çalışmasını tamamlayacağız. Hedefimiz bunları Temmuz ayı içerisinde, Ağustos ayına kalmadan bitirebilmektir."

Van'ın en işlek ve en prestijli sokağı olan Sanat Sokağı ve Sanat Parkı projelerinin uygulamasına geçeceklerini dile getiren Öztürk, "Butik sokaklar dışında merkezde prestij çalışmamız diyebileceğimiz bir çalışmaya imza atmak istiyoruz. Bu da herkesin bildiği Sanat Parkı ve Sanat Sokağı'ndaki projemizdir. Bizler şu anda avan projesi tamamlanan Sanat Parkı'nda da ve Sanat Sokağı'nda da proje çalışmasını başlattık. Avan proje bitti, uygulama projesine geçtik. İnşallah çok yakın bir zamanda ihalesini yaparak İpekyolu'muza kazandıracağız." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir