• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Öğrenciler eğlenerek öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi, yaz Kur'an kursuna katılan öğrenciler için Kur'an-ı Kerim dersinin yanı sıra spor eğitimi ve kültürel etkinlikler de düzenliyor.

Öğrenciler, katıldıkları kurslarda Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatı gibi dersleri öğrenirken, aynı zamanda sportif faaliyetler yaparak eğleniyorlar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Merkezi İl Müdürü Murat Karataş, amaçlarının çocukların yaz tatillerini en güzel şekilde geçirmeleri olduğunu belirtti.

Karataş, "Bu sene okul kapandıktan sonra gençlik merkezimize yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir başvuru yapıldı. Biz hem sanatsal hem de spor kurslarımızı açtık. Bu sene de bir ilk yaptık. Ortaokul yaz okullarıyla birlikte 30'u kız olmak üzere 60'a yakın öğrencimiz var. Bunlar sabah gelip 2 saatlik futbol, tenis ve basketbol gibi sporları yaptıktan sonra Kur'an-ı Kerim, siyer gibi dini eğitimler alıyorlar. İleriki zamanlarda hem mangala hem de satranç eğitimleri ile çocuklarımızı eğiteceğiz. Buradaki amacımız çocuklarımızın yaz tatillerini en güzel şekilde gençlik merkezlerimizde değerlendirmeleridir. Tabi, gençlik merkezi olarak amacımız çocukların tatillerini sokaklarda değil de gençlik merkezimizde eğitmen ve antrenörlerimiz eşliğinde çok güzel bir şekilde geçirmeleri ve oynarken öğrenmeleridir." dedi.

TÜGVA Ortaokul Koordinatörü Elçin Büte de çocukların eğlenerek öğrendiğini söyleyerek, "Yaz tatilinde çocuklarımızı hem eğlendiriyoruz hem dinimizi, siyer, iman, itikat gibi ibadetleri çocuklarımıza öğretiyoruz. Çocuklarımız burada eğlenerek öğreniyorlar. Bu sayede hem biz mutlu oluyoruz hem de çocuklarımız mutlu oluyor. Aileler verilen bu eğitimden çok memnundurlar. Gelecek sene eğitimlerimizi daha kapsamlı bir hale getireceğiz. Vakıf olarak çanta, şapka, kalem, defter, bileklik, yaz okullarına özel hazırlanmış kitaplarımız var. Bu kitaplar içerisinde iman, ibadet, itikat, siyer gibi konular yer almakta. Ayrıca, çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim ve elifba dağıtımı yapıldı. Eğitimlerimiz 4 hafta sürecek." ifadelerini kullandı.

Kurslara katılan öğrencilerden Milay Yıldız, kursun eğlenceli ve eğitici olduğunu ifade ederek, "Biz burada sabahları spora başlıyoruz. Çok güzel, eğlenceli bir şekilde sporumuzu bitirdikten sonra Kur'an dersine geçiyoruz. Burada çok eğlenceli bir şekilde dinimizi öğreniyoruz. Yaz tatilimiz böyle çok eğlenceli geçiyor. Ben Kur'an-ı Kerim'i daha önce okudum ama çok fazla okumadım. Burada daha güzel bir şekilde tekrar etmiş oldum." şeklinde konuştu.

Beray Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Burası çok eğlenceli bir yer. Bugün başladım ama ilk gün olmasına rağmen çok eğlenceli. Kitaplar dağıttılar ve sabah sporumuzu yaptık. Çok eğlendim. Burası da güzel bir yer. Yaz tatilinde hem okuyorum hem eğleniyorum."

Kursta zamanın verimli geçtiğini dile getiren Miraç Hamza Öncel ise "Yaz tatili başladığı için gençlik merkezine geldim. Burada hem spor yapıyoruz hem de Kur'an ve Peygamberimizin hayatını öğrenerek, yeni bilgiler elde ediyorum. Burada hem öğreniyorum hem de eğleniyorum. Zaman çok güzel geçiyor. Çok güzel şeyler öğreniyorum ve zamanımızı da değerlendiriyoruz." dedi. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir