• DOLAR 32.593
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2432.169
  • ...
HAS Parti`den Suç Duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAS Parti üyesi bir grup, ``28 Şubat süreci`` ile ilgili, dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır, 1. Ordu Komutanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve bazı gazetecilerin de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayına gelen grup adına açıklama yapan HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, ``Darbecilerle işbirliği yapan, insanları birbirine karşı ve askeri darbe yapmaya kışkırtan, dönemin köşe başlarını tutmuş medya mensuplarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını`` söyledi.

Bekaroğlu, açıklamanın ardından HAS Parti İstanbul İl Başkanı olarak ``müşteki`` sıfatıyla yer aldığı suç duyurusu dilekçesini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Dilekçede, ``28 Şubat süreci`` olarak nitelendirilen dönemde en çok rahatsız edilen kesimlerin üniversiteler olduğu belirtilerek, İstanbul Üniversitesinin 28 Şubat`ın hukuk dışı uygulamaları ile sembol bir mekan olduğu savunuldu.

Bu dönemde İstanbul Üniversitesinde yasalara rağmen başörtülü öğrencilerin üniversiteye alınmadığı, öğrenci ve ailelerine hakaret edildiği ve ikna odaları kurularak insanlara baskı uygulandığı öne sürülen dilekçede, ``gazete manşetleri, köşe yazıları ve televizyon haber programlarıyla fiili bir darbenin gerçekleştirildiği`` iddia edildi.

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:
``Bu dönemde milletin iradesi gasp edilmiştir. Darbeye ortam hazırlamak, darbecilerin direktifleri doğrultusunda yayın yapmak, toplumu korku ve endişeye sevk etmek, linç politikası uygulamak ve ötekileştirmek, kişilik haklarına aykırı bir şekilde kişileri hedef göstermek, bunun için oluşturulan suç örgütüyle birlikte hareket ettiğini düşündüğümüz dönemin yüksek tirajlı, reytingli medya kuruluşlarının etkin isimleri Ertuğrul Özkök, Uğur Dündar, Fatih Altaylı, Ali Kırca, Reha Muhtar, Sedat Ergin, Ergün Babahan, Güngör Mengi, Zafer Mutlu, Fikret Bila, Fatih Çekirge ve Mehmet Y. Yılmaz ile ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz.``

Hukuk önünde herkesin eşit olduğu ifade edilen dilekçede, devletin bu aşamada hukuku işleterek geçmişin karanlığını aydınlatarak, ortaya çıkarılacak suçluları cezalandırması gerektiği kaydedildi.

Dilekçede, dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve Rektör Yardımcısı Nur Serter, İstanbul Valisi Erol Çakır, 1. Ordu Komutanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ile gazeteciler Ertuğrul Özkök, Uğur Dündar, Fatih Altaylı, Ali Kırca, Reha Muhtar, Sedat Ergin, Ergün Babahan, Güngör Mengi, Zafer Mutlu, Fikret Bila, Fatih Çekirge ve Mehmet Y. Yılmaz hakkında, ``Cebir ve şiddet kullanarak TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmak``, ``Bu amaçla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek``, ``Kanunsuz emirleri yerine getirmek`` ve ``Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak`` suçlarından işlem yapılması istendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir