• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
"AP`nin benimsediği dil yapıcı olmaktan uzaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nun (AP), AB Komisyonu'nun 2016 Türkiye Raporu'na ilişkin kararının AP Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Taraflı ve objektiflikten uzak şekilde belirli çevrelere hizmet etmek üzere hazırlandığı anlaşılan söz konusu kararın ilişkilerimize olumlu katkısının olmayacağı açıktır. Bu kararın, kısa bir süre içerisinde 3 AB komiserinin ülkemizi ziyaret ettiği ve her iki tarafın da ilişkileri geliştirmek için çaba sarfettiği bir döneme denk gelmesi ayrıca talihsiz bir gelişmedir." denildi.

AP'nin, müzakerelerin ve fonların askıya alınmasına dair benimsediği dilin teşvik edici ve yapıcı olmaktan uzak olduğunun bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye-AB ilişkilerinin temeli ve ülkemizin stratejik önceliği tam üyelik olup, bu hususta en önemli araç katılım müzakereleridir. AP'nin müzakerelerin ve fonların askıya alınmasına dair benimsediği dil teşvik edici ve yapıcı olmaktan uzaktır. Kararda insan hakları alanında ülkemize haksız eleştiriler yöneltilirken bu konuların istişare edilmesinin doğru yolu olan Yargı ve Temel Haklarla ilgili 23'üncü ve Adalet, Özgürlük ve Güvenlik başlıklı 24'üncü fasılların müzakereye açılması yönteminin siyasi nedenlerle engellenmiş olmasına değinilmemesi açık bir çelişkidir. Benzer şekilde, ülkemizin zor bir dönemden geçmekte olduğu hususu zayıf ifadelerle de olsa teslim edilirken, müzakere eden aday ülke olan ve önemli bir ortak olarak görülen Türkiye'den hak ettiği desteğin esirgenmesi, çelişkili yaklaşımın ve vizyon eksikliğinin bir diğer göstergesidir. Asılsız iddialara ve iftiralara dayanan bu karar, söz konusu kurumun itibarını ayaklar altına almaktadır. Bu karar tarafımızdan yok hükmünde sayılmaktadır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir