• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Trump Kuzey Kore'yi "askeri müdahale" ile tehdit etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Polonya'nın Başkenti Varşova'da konuşan ABD Başkanı Donald Trump, nükleer ve balistik füze denemeleri yapan Pyongyang'ın tutumunun "sonuçları olması gerektiğini" söyleyerek tehdit etti.

Trump, "Bu küresel tehdide karşı koymaları ve Kuzey Kore'nin bu kötü, çok kötü tavırlarının kendileri için sonuçları olacağını açıkça göstermeleri çağrısında bulunuyorum." derken, "Çok ciddi şeyler düşünüyoruz ama bu, bunları yapacağımız anlamına gelmiyor." ifadelerini kullandı.

"Gerekirse askeri güç kullanabiliriz"

ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley ise gerekirse Kuzey Kore'ye karşı askeri güç kullanabileceklerini açıkladı. Haley, Kuzey Kore'nin son balistik füze denemesinin ardından BM'ye, yaptırımları sıkılaştıran yeni bir tasarı sunacaklarını söyledi.

Kuzey Kore'nin son füze denemesi Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yasağına aykırı olduğu belirten Haley, Pyongyang'ın "diplomatik çözüm olasılığı yolunu hızlı bir şekilde tıkadığını" savunarak "ABD, kendimizi ve müttefiklerimizi korumak için tüm kapasitesini kullanmaya hazırdır. İmkânlarımızdan biri de kayda değer askeri gücümüzdür. Eğer kullanmamız gerekirse bunu kullanacağız ancak bu yönde gitmemek gerektiğini tercih ediyoruz." dedi.

Fransa'nın BM Büyükelçisi de Kuzey Kore'ye dair yeni bir tasarıya destek verdiklerini söyledi.

Füze denemesini kınayan Rusya ise "krizde askeri tedbirleri kullanma olasılığının devre dışı bırakılmasını" savunuyor.

Kuzey Kore son olarak geçtiğimiz pazar günü bir balistik füze denemesi gerçekleştirmiş, füze Japon Denizi'ne düşmüştü. ABD, füzenin uluslararası bir füze olduğu bilgisini doğrulamıştı.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir