• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
HÜDA PAR yöneticilerine verilen cezalara tepkiler çığ gibi büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR yöneticilerine verilen cezaya tepkiler çığ gibi büyüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel ve Sait Şahin ile Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin'in, FETÖ yargısı kumpasının devam eden yargı süreci sonunda 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası almasına tepkiler artıyor.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel ve Sait Şahin ile Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin'in, FETÖ yargısı kumpasının devam eden yargı süreci sonunda 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası almasına sosyal medya hesaplarından tepki gösteren STK temsilcileri, gazeteci ve siyasiler yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Resmi twitter hesabı üzerinden karara tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, veriler cezanın kabul edilemez olduğunu belirtti. Yılmaz, "Dün, AK Parti'nin gayri resmi ortağı FETÖ yargısı bize zulmediyordu. Bugün ise Ulusalcı Perinçek'in 'altın yargısı' zulmü devam ettiriyor. AK Parti birlikte çalıştıklarının yaptığı zulümlere ortaktır. İslami cemaatlere savaş açanların, kumpas ve zulümlerine engel olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Dosyada ceza alanlardan Rehber TV Genel Yayın yönetmeni Fikret Gültekin de karara sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirdi. Gültekin, şu ifadeleri kullandı: "Evet, 6 yıl 3 ay ceza aldık. Ama tüm içtenliğimle söylüyorum ki, bu cezayı verenlere acıyorum. Allah'ın hesap soruşunu düşününce... Yazık. Ancak henüz ruh tende iken, nefes alınıp veriliyorken bu zulümden vazgeçin ve şu an cezaevinde tutulan yüzlerce Yusufi kardeşi de bıraktırın."

Verilen karara, "28 Şubat artığı bu zulüm yeter." diyerek tepki gösteren Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan ise "HÜDA PAR'a kumpas kuruyorlar! Peygamber sevdalısı onlar ümmet bilinciyle tezgâhı bozacaklar. Ey Adalet Bakanlığı Kumpasa sessiz kalma! HÜDA PAR 15 Temmuz'da tankları durdurdu. 16 Nisan'da şer güçlerin oyununu bozdu. İntikam alınıyor. Erdoğan'ın ve Türkiye'nin altı oyuluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Birileri yargı üzerinden intikam peşinde mi?

Gazeteci-Yazar  Betül Soysal Bozdoğan da HÜDA PAR'ın 7 Haziran seçimleri ve en kritik süreçlerde önemli bir duruş sergilediğine dikkat çekerek birilerin yargı üzerinden intikam peşinde olduğunu vurguladı.

Gazeteci Yazar Ahmet Ay da HÜDA PAR yöneticilerine verilen cezada FETÖ izinin olduğuna işaret ederek Adalet Bakanlığı ve HSK'nın bu cezayı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü ile birlikte okuması gerektiğini belirtti.

Kudüs TV de resmi twitter hesabından, "Rehber TV Genel Müdürü Fikret Gültekin ve HÜDA PAR yöneticilerine verilen hapis cezalarını en yüksek sesle protesto ediyoruz." diyerek karara tepki gösterdi.

Sosyal medyadan gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Gazeteci-Yazar Kemal Gümüş: FETÖ'nün başlattığı ve Yargıtay'ın bozduğu davada HÜDA PAR Genel Başkanı Yardımcıları Sait Şahin, Bahattin Temel ile Gazeteci Fikret Gültekin hakkında çıkan karar skandaldır.

"HÜDA PAR'ı hedef alanlara karşı sessiz kalmayacağız"

Gazeteci-Yazar Sabri İşbilen: HÜDA PAR'ı hedef alanlara karşı sessiz kalmayacağız. 15 Temmuz'da da 16 Nisan'da da birlikteydik, operasyon hepimize yapılmıştır.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar: HÜDA PAR'ın hedef haline getirilmesi amaçlanan cezalar, aynı zamanda Hükümet için bir sınav niteliğindedir. Kim ne ekerse onu biçecektir.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Zeynep Bozdaş: Kıvrıkoğlu 28 Şubat bin yıl  sürecek demişti, haklıymış. #HÜDAPAR

Gazeteci Müjdat Gökçe: Neden, her yerde 'adalet' diye bağıran sözüm ona muhafazakar yazar, çizer, düşünür takımı söz konusu Hür Dava Partisi olunca dut yemiş bülbül olur?

Gazeteci Osman İçli: HÜDA PAR yöneticilerine skandal hapis cezası! Sakın kimse FETÖ demesin.

Gazeteci Fatih Sevgili: FETÖ kumpası ile başlayan davalarda HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin ve Bahattin Temel'e verilen cezalar vicdani değildir.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mahmut Kılınç: Kumpaslarla başlayan bu dosyanın sonucunda HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarına verilen bu ceza ile kumpasçılar sevinecek. Hesbunallah ve nimelvekil. Genel başkan yardımcılarımız Sn. Bahattin Temel ve Sn. Sait Şahin'e verilen cezaların zamanlaması çok düşündürücü.

"Böyle hukuk mu olur"

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya: "Bazıları sanki 'kargadan başka kuş, Ergenekon ve Balyoz dışında kumpas dava tanımam' havasında! Böyle hukuk mu olur?

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç: Millet, bu karara öfkeli! Millet, değer verdiği şahsiyetlere sahip çıkacaktır. Bu kumpasın her aşamalarındaki ortakları hesap vermelidir.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir:  HÜDA PAR yöneticilerine ceza verilmesi, siyaset mekanizmasının sınanmasıdır.  Merakla bekliyoruz.

Gazeteci Mehmet Toprak: Hapishanelerde 20 yıldır mağdur edilenlere özgürlükleri verilmesi gerekirken yeni mağduriyetlere kimler, niçin kapı aralıyor? 15 Temmuz'un arifesinde korkutma-küstürme-çatıştırma operasyonu: AK Partililere suikast, HÜDA PAR'lılara hapis, Suriyelilere kirli itiraflar.

Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek: HÜDA-PAR ve Rehber TV yöneticilerine verilen hapis cezalarını kim vermişti? Verenler FETÖ suçundan içerdeyse bu ceza nasıl adil oluyor? Yargıda FETÖ üzerinden ceza verilmiş ve cezayı verenler örgütsel hareket etmişse o cezaları alanlar kim olursa olsun yeniden yargılanmalı.

Gazeteci Hacı Yakışıklı: FETÖ'cülere ve PKK destekçilerine ceza vermekte hiiiiçç acele etmeyen ADALET, sıra HÜDA PAR'lılara gelince depar atıyor!

Gazeteci Yakup Köse: HÜDAPAR'lı yöneticilere verilen ceza kabul edilemez. Biz içerdeki FETÖ mağduru kardeşlerimizin özgürlüğünü isterken, yeni cezalar ne demek?

"Yeter artık düşün Müslümanların yakasından"

Gazeteci Adem Özköse: HÜDA PAR yöneticilerinden Sait Şahin ağabeye 6 yıl hapis cezası verilmiş. Yeter artık düşün Müslümanların yakasından. 28 Şubat mağdurlarının hâlâ zindanlarda tutulması yetmiyormuş gibi o dönemden kalma davalardan Sait Şahin gibi Müslümanlar ceza alıyor. HÜDA PAR ve Rehber TV yöneticilerine verilen hapis cezalarını protesto ediyor ve herkesi bu hukuksuzluğa karşı ses vermeye çağırıyorum.

İnsan Hakları Cemiyeti: FETÖ kumpasıyla 2011'de yargılanan HÜDA Par yöneticilerinin cezalandırılması toplumsal barışı zedeleyen kabul edilmez, manidar bir karardır. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir