• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Muş'ta bir PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta Kızılağaç Beldesi güneyi Şenyayla Bölgesinde PKK'ye yönelik hava destekli operasyonda bir PKK'li öldürüldü. Çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "Muş İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler ile Muş İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce ortaklaşa (hava destekli F-4 Savaş Uçağı, Silahlı İnsansız Hava Aracı, Atak Taarruz Helikopterlerinin de katılımlarıyla) 03 Temmuz 2017 tarihinde İlimiz Kızılağaç Beldesi güneyi Şenyayla Bölgesi Davderal Tepe mevkiinde icra edilen Şehit Uzm. J.V.Kad.Çvş. Sami SAYGI 2017-73 operasyonunda bir BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Öldürülen PKK'liye ait bir adet kaleşnikof tüfek, 5 adet kaleşnikof şarjörü, 150 adet kaleşnikof fişeği, bir adet tabanca, bir adet flaş bellek ve bir adet telsiz ele geçirildiği belirtildi.

Çok sayıda mühimmat patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildi

Açıklamada ayrıca bölgede yapılan arazi arama tarama faaliyetinde tespit edilen 5x5 ebatındaki bir adet sığınak içerisinde ise, bir adet silah üstü termal dürbün ve bir adet büyük telsiz (sırt telsizi), bir adet güneş paneli, bir adet fotoğraf makinesi, 5 adet flash bellek, bir adet ajanda, 15 bin 400 TL ve 32 bin euro, 6 adet serum, 4 adet damar iğnesi, bir kutu vitamin, 7 kutu ağrı kesici, 20 adet şırınga, bir kutu novalgin iğne, bir adet sprey iğne, bir kavanoz bitki özlü krem, 3 adet akü, 16 adet büyük boy pil, bir adet radyo, 50 metre kablo, 3 adet mont, 5 adet sırt çantası, 2 adet met, bir adet (kırılmış) telsiz, bir adet tablet, bol miktarda örgütsel doküman, muhtelif gıda malzemeleri ve çantaya tuzaklı EYP ele geçirildiği EYP'nin ekiplerce imha edildiği bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir