• DOLAR 32.535
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2425.027
  • ...
"Kur`an-ı Kerim`i öğrendiğimiz için çok mutluyuz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu Yaz Kur'an Kursları Türkiye genelinde yoğun bir katılımla sürüyor. Bingöl'deki camilerde açılan kursa gelen çocuklar da Kur'an-ı Kerimi öğrenmenin büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Okulların tatil olmasından sonra Yaz Kur'an Kursuna yazıldığını söyleyen Süleyman Kına, kursa geldiği için çok memnun olduğunu söyledi.

Kursta Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra tecvid, siyer gibi dersler de işlediklerini aktaran Kına, "Çok memnunuz. Hocalarımıza da hayırlı şeylere vesile oldukları içi teşekkür ediyoruz. Buraya gelmekten mutluyuz. Herkesi Allah'ın evine davet ediyoruz. Arkadaşlarımız boş vakitlerini dışarıda geçireceklerine buraya gelip Kur'an öğrenerek, okuyarak geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu hepimiz için daha hayırlı ve en iyisidir." dedi.

Burak Şahin Güner isimli öğrenci ise  "6'ncı sınıfa gidiyorum. İmam hatip ortaokuluna gidiyorum. Tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Kur'an-ı Kerim, tecvit,  İslam'ı anlatıyorlar. Tüm arkadaş ve yaşıtlarıma camiye gelip Kur'an öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Okulların tatil olmasıyla en güzel vaktimizi değerlendirecek yer camide Kur'an öğrenmektir. Eğer arkadaşlarımızın camiye gelmelerine vesile olursak, sevap kazanırız." ifadelerini kullandı.

"Kur'an, benim için dünyada her şeyden önemlidir"

Ülkesinde savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Halid Nabu da camiye Kur'an-ı Kerim öğrenmek ve okumak için geldiğini belirterek, " Kur'an, benim için dünyada her şeyden önemlidir. İnşallah öğreniriz." dedi.

Bir başka Suriyeli Muhammed ise camiye geldiği için çok sevinçli olduğunu söyledi.

Bütün çocukları Kur'an-ı Kerim öğrenmeye davet eden Celal Duman, "7'nci sınıfa geçtim. Kur'an öğrenmek çok güzel bir şeydir. Herkesi camiye davet ediyorum. Ahlakımızı ancak Kur'an okuyarak düzeltebiliriz. Ahiret mutluluğumuz Kur'an'ı öğrenip yaşamamızla olur. İyi, dürüst, doğru ve güzel bir Müslüman olmamız için gayret etmemiz lazım. Dinimizi öğrenelim Allah bizi sevsin ve bizlere cenneti nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Bu yıl beşinci sınıfa geçeceğini söyleyen Ali Osman Uzunboy, "Camiye Kur'an-ı Kerim öğrenmeye geliyoruz. Burada hocalarımız Kur'an ve Hz. Peygamberin hayatını öğretiyorlar. Cami güzel ve buraya geldiğim için çok memnunum. Burada cemaatle namaz kılacağız ve dinimizi öğreneceğiz." diye belirtti.

Öğrencilerden Adnan Sadıkoğlu ile Muhammed Burak Eğitmen boş vakitlerini camide faydalı ve güzel bir şekilde geçirdiklerini belirterek herkesi camiye davet ettiler. (İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir