• DOLAR 32.605
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2494.457
  • ...
Bir Felsefe Öğrencisinin! İtirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bunlar kendilerinin bile inanmakta şüpheye düştüğü bazı fikirler ortaya atarlar. Mesela; materyalist, ateist, agnostik vb. uç nokta fikirleri benimseyerek, herkesten farklı olabilecekleri kanısına varırlar. Ama unuttukları bir şey var ki; bu onları her daim hezimete uğratmıştır.

Bu konuyla ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum. Mantık dersimizde hocamız Allah’ın lütuflarından bahsediyordu. Birden bir öğrenci ayağa kalkıp, şöyle dedi: “Hocam, ben Allah diye bir varlığın olduğuna inanmıyorum. Çünkü ben, onu göremiyorum, duyamıyorum ve aklımla kavrayamıyorum. Bu nedenle onun varlığına inanmam saçma olur.” Bunu üzerine sınıfta bir uğultu yükseldi. Hocamız sınıfı susturup, ders anlatmaya devam etti. Anlaşılan hoca, öğrenciyi kaale almamıştı. Derken ders saati bitmek üzereydi. Hocamız dersi bitirdi ve bizlere dönüp:

“Arkadaşlar haftaya sınav yapacağım. Eğer Salı günü sınav yapmamı isterseniz konu sınırlaması yaparım. Çarşamba günü sınav yapmamı isterseniz anlattığım bütün konulardan sorumlusunuz” dedi. Birden sınıftan sesler yükselmeye başladı. Çünkü Salı günü iki tane daha sınavımız vardı. Üç sınavın birden olmasını istemiyorduk. Hocamızdan Çarşamba günü sınav yapmasını ve konuları sınırlamasını istiyorduk. Fakat hocamız geri adım atmadı. Nasıl olduysa, Allah’ın varlığını kabul etmeyen öğrenci ayağa kalkarak, şöyle dedi:

“Hocam Allah rızası için sınavı Çarşamba günü yapalım ve konu sınırlaması olsun.” Bende Var olduğunu kabul etmediğin bir varlığın rızasını nasıl istersin? Öğrenci, donup kaldı. Sanki böyle bir misilleme beklemiyordu. Cevap veremeden yerine oturdu. Hocamıza baktığımda, bana bakarak tebessüm ediyordu. Allah’ın inayetiyle bu insanın nasıl çark ettiğini herkes görmüş oldu.

Ben, bu tür kişilerin felsefe kimliğine yakışmadığına inanıyorum. Çünkü felsefe okumak ve felsefeci olmak, hakikatın peşinde olmaktır. Rabbim, bizi bu tür insanlardan uzak tutsun. Çünkü bu tip heritik insanlar toplumsal açıdan insanları kaosa sürükleme konusunda çok başarılıdırlar. Ama unutulmamalıdır ki, Allah(cc) her daim böyle düşünen insanların ipini pazara çıkarmıştır ve çıkarmaya da devam edecektir.

 

HAFTANIN YAZISI / YUNUS AKYÜZ / GAZİANTEP - YAŞ: 26

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir