• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...

Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, yaz tatilinde okul bünyesinde açılan döner sermaye sayesinde kentteki okulların yanı sıra kurum ve kuruluşların dolap, masa ve mobilya ihtiyacını karşılıyor. Öğrenciler bir yandan meslek sahibi olurken bir yandan da yaz tatilinde cep harçlıklarını çıkarıyorlar.

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Erliğ, diğer okulların ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra birçok kurumdan özel sipariş aldıklarını belirtti.

Yaz tatili dolayısıyla okul bünyesinde döner sermaye ile öğretmenler gözetiminde öğrencilerin hem meslek öğrendiğini hem de harçlıklarını aldıklarını ifade eden Erliğ, "Burada yaz aylarında hem kendi el becerilerini geliştiriyorlar hem de okullarımızın donatım malzemelerini yapıyoruz. Öğrencilerimiz burada eğitime katkıda bulunuyorlar. Ayrıca burada çalışarak aylık 500-600 ile bin TL´ye ulaşan bir kazanç elde ederek ailesinin geçimine katkıda bulunuyorlar. Öğrencilerimiz boş kalmasın diye öğretmenlerimizle birlikte okullarımızın ve dışarıdan gelen siparişleri burada üretiyoruz. Burada hem öğrencilerimiz kazanıyor hem de okulumuz. Yaz aylarında burada 30 ila 50 öğrenci çalışmaktadır. Bazen sabah farklı öğleden sonra farklı öğrenci grubu gelmektedir. Yaklaşık olarak bu yıl 2 milyona yakın donatım malzemesi, masa, sıra ve büro malzemesi öğrenciler tarafından üretilmektedir. Biz üretilen bu malzemeleri okullarımıza göndererek okullarımızın ihtiyacını karşılamaktayız." ifadelerini kullandı.

"Köydeki okullara masa ve sıra yapıyoruz"

Muhammed Kadir Acar, Metal Bölümü öğrencisi olduğunu söyleyerek, "Yaz tatillerimizde köydeki okullara masa ve sıra yapıyoruz. Bu şekilde hem aileme katkıda bulunuyoruz hem de el becerimizi geliştiriyoruz. Burada güzel bir arkadaş ortamımız var. Herkes tatile çıkarken biz burada çalışıyoruz. Öğrendiğim meslekle ilgili gelecekte bir iş yeri açmayı düşünüyorum." dedi.

 "Yaptıklarımızı il ve ilçelere gönderiyoruz"

Metal Bölümü öğrencisi Furkan Çağlayan ise, yaz tatilinde çalışarak ailesine katkı sağladığını ve Milli Eğitimin sipariş verdiği masa ve sıra gibi materyalleri yaptıklarını ifade ederek, "Yaz tatilinde burada çalışarak aileme katkı sağlıyorum. Milli Eğitimin sipariş verdiği masa ve sıra gibi eğitim materyalleri çıkarıyoruz. Yaptıklarımızı il ve ilçelere gönderiyoruz. Biz burada hem eğitime katkıda bulunuyoruz hem de para kazanarak harçlığımızı çıkarıyoruz. Günde ortalama 200 adet masa sıra çıkarıyoruz. Adet sayısı bizim çalışmamıza göre değişebilir." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)