• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Bitlis merkezli PKK operasyonu: 14 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis ve İzmir'de PKK'ye yönelik 17 adreste düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 14 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların adreslerinde yapılan aramada ruhsatsız av tüfeği ve tüfeğe ait fişeğin ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde; PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, milis/İşbirlikçilik faaliyetlerinde bulunmak, yardım ve yataklık etme suçlaması ile 05.07.2017 tarihinde 17 şahsa yönelik 17 adrese Bitlis il genelinde ve İzmir ilinde eş zamanlı olarak icra edilen operasyon neticesinde, İ.Ç., M.Ç., A.T., G.Ö., A.C., A.A., E.G., Ş.G., U.Y., K.A., M.S.D., G.G., S.A., E.D. isimli 14 şahıs yakalanmış, diğer şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında ise gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda mühimmat ele geçirildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: "Şahısların evlerinde yapılan aramalarda; PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrağını simgeleyen bez parçası, terör örgütünün sözde bayrağının önünde ve terör örgütünün dağ kadrosunda faaliyet gösteren örgüt mensupları ile kırsal alanda birlikte çekilmiş fotoğraflar, bir adet ruhsatsız av tüfeği, bu tüfeğe ait 28 adet fişek ve dijital malzeme ele geçirilmiş, Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır." (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir