• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Diyanet-Sen`den "15 Temmuz" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, FETÖ tarafından gerçekleştirilen ve 249 kişinin katledildiği 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Oduncular Sitesi Camii önünde yapılan basın açıklamasını Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin okudu.

15 Temmuz'un Türkiye'nin üzerine karabasanların çöktüğü bir gece olduğunu belirten Ergin, "Hain işgal kalkışması manevi birliklerin kuvvet birlikleriyle bir ve bütün olmasıyla püskürtüldü. Ülkenin masumiyetini suiistimal ederek, dua ve himmetlerle toplanılan yardımların tekrar bu ülke üzerine bomba olarak yağdırıldığına şahit olduk. Masumiyet kisvesine bürünerek ülkenin altın nesli olduğunu söyleyenlerin, bu ülkeye nasıl bir akrep nesle dönüştüklerini yaşayarak gördük. Devletin bütün kademelerine girerek, devletin mahremiyetini hain localara nasıl servis ettiklerine şahit olduk." dedi.

FETÖ'nün, dış mihrakların İslam beldeleri üzerinde kurdukları oyunun baş aktörü olduğunu dile getiren Ergin, şunları söyledi: "FETÖ'nün, şer odaklarının desteğini alıp, bütün dünyada Hristiyanların misyonunu İslam nişanı olarak gösterme oyununa şahit olduk. Dışarıdan bakıldığında Müslüman, içeriden bakıldığında kâfirin uşağı olduklarını hain tuzaklarıyla gördük. Geçmişten bugüne bu ülkenin terörü olduğunu bildiğimiz PKK'nın ikiz kardeşi olduklarını15 Temmuz'da uyuduğumuz uykumuzdan uyandığımızda gördük. DAEŞ'in ortakları olduğunu, din diyerek himmetlerle toplanan yardımları bomba olarak üstümüze yağdırdıklarını da anladık. Maskeleri düştüğünde ağa babalarına nasıl sığındıklarını yaşayarak gördük."

Son olarak Ergin, "İslam'ın son kalesi olan Türkiye'nin mazlum coğrafyalara yaptığı yardımları nasıl durdurduklarını, Hatay'da durdurulan TIR'larımızdan sonra anladık. Artık bu ülke üzerine yedi düvel ateş olup yağsa dahi göğsümüzü siper edeceğimize yemin ettik. Hain işgal kalkışmasında ilk andan itibaren manevi kuvvetler olarak nasıl bir sorumluluk aldıysak bundan sonra da alacağımıza yemin ettik. Bu ülkenin maneviyatını kuzu postuna bürünen kurtlara bir daha teslim etmemek için dinimizi, diyanetimizi, devletimizi, milletimizi asla yalnız bırakmayacağımıza şeref sözü verdik." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir