• DOLAR 32.454
  • EURO 34.5
  • ALTIN 2475.746
  • ...
Erdoğan`dan Almanya çıkışı! İntihar ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'da yayın yapan Die Zeit gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Gülen taraftarları iade edilene kadar Almanya'yı teröristleri koruyan bir ülke olarak göreceğini belirtti.

Almanya ile Türkiye'nin birbirine ihtiyacı olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile arasında bir problem olmadığını söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Federal Cumhuriyeti`nin Hamburg şehrinde 7-8 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 12'inci G20 Liderler Zirvesi`ne katılımına ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Hamburg şehrinde 7-8 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 12. G20 Liderler Zirvesi'ne katılımına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Hamburg şehrinde 7-8 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 12. G20 Liderler Zirvesi'ne katılacaklardır. G20 Zirvesi, küresel gündemin başlıca konuları arasında yer alan güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyüme hedefine yönelik çalışmaların gözden geçirilmesi için önemli bir fırsat niteliği taşımaktadır.

BAZI LİDERLER VE ULUSLARARASI KURULUŞLARIN YETKİLİLERİ İLE İKİLİ GÖRÜŞMELER

Uluslararası ticaret, kalkınma, istihdam, sağlık, dijitalleşmenin ekonomik ve sosyal etkileri, iklim değişikliği, terörle mücadele ve mülteci krizi gibi konuların da Hamburg'da ele alınacak olması, zirvenin önemini artırmaktadır. Zirve, anılan konular başta olmak üzere, küresel gündem ve G20'nin rolüne ilişkin ülkemizin görüşlerinin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından liderlere paylaşılmasına da imkan sağlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, zirve vesilesiyle bazı liderler ve uluslararası kuruluşların yetkilileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanmaktır."

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINA İZİN VERİLMEMİŞTİ

G-20 Zirvesi için Hamburg'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili Almanya'dan yeni bir açıklama geldi. Alman yetkililer, Erdoğan'ın Türkiye'ye ait diplomatik temsilciliklerde açıklama yaptıktan sonra bu konuşmanın video mesajı aracılığı ile yayınlanmasının da uygun olmayacağını bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer yaptığı açıklamada, “Almanya adına bir kez daha vurgulamak istiyorum ki bu tarz etkinlikler için çok önceden Dışişleri Bakanlığı'na talepte bulunulması gerekirdi" dedi.

Sözcü, başkonsoloslukta yapılacak konuşmanın daha sonra video mesajı ile etkinliklerde yayınlanmasının da yasak kapsamında olduğunu söyledi.

Alman Hükümeti, Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türklere hitaben bir konuşma yapma talebini reddetmiş, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de böyle bir etkinliğin Türkiye ile yaşanan gerginlikler nedeniyle "uygun olmadığını" belirtmişti.

KAYNAK: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir