• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Şanlıurfa Valisi Erin Harran ve Akçakale'yi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Göreve başladığı ilk gün valilik birimlerini gezerek, personellerle tanışan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Harran ve Akçakale'ye giderek incelemelerde bulundu.

Harran'da Kaymakam Temel Ayça ve Harran Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Uyanık ile bir araya gelen Vali Erin, daha sonra tarihi Harran harabelerini ve kümbet evleri gezerek, Ayça ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Bulduğu ilk fırsatta medeniyetin doğuş noktası olan Harran'a geldiğini belirten Erin, burada yapılanlarla ilgili kaymakam ve kümbet evleri işletmecileriyle görüştüğünü, buraya daha fazla kaynak aktarılması gerektiği söyledi.

Harran'da devam eden çalışmalara destek vereceklerini ifade eden Erin, "İnşallah sayın bakanımız, milletvekillerimiz, kaymakamımız ve diğer aktörlerle birlikte Harran'da devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarının desteklenmesini sağlayacağız. Harran'da tespit edilmiş olan kümbet evlerin benzeri bir kümbet şehir oluşturmak gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda valilik olarak burada yürütülen çalışmalara sonuna kadar destek olacağımızı ve bir ayağımızın her zaman Harran'da olacağını Harranlı kardeşlerimizin bilmesini arzu ediyor, bu vesile ile tüm Şanlıurfalı ve Harranlı kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyor, dualarını beklediğimizi ifade ediyorum." dedi.

Buradaki incelemelerinin ardından Akçakale Kaymakam Vekili Temel Ayça ile birlikte Akçakale'ye geçen Erin, burada da Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve Akçakale 2'nci Hudut Tabur Komutanı Binbaşı Ufuk Küçük ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Çarık ile bir araya gelerek, sınır güvenliği konusunda bilgiler aldı.

Yaklaşık 14 bin Suriyeli göçmenin barındığı AFAD Harran Konteynerkent Konaklama Tesisleri'nde de incelemelerde bulunan Erin, tesis hakkında AFAD yetkililerden bilgi aldıktan sonra burada yer alan mahalleleri gezerek, Suriyeli misafirlerle sohbet etti.

Karşılarında kendi dillerinde konuşan bir vali gören Suriyeliler, ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Erin'e yeni görevinde başarılar dilediler.

Suriyelilerin çay ikramını geri çevirmeyen Erin, onlarla birlikte uzun süre oturarak, Arapça sohbet etti. Daha sonra tesiste yer alan okullarda incelemelerde bulunan Erin, okulun kapasitesi ve verilen eğitimler hakkında konaklama tesisi yetkililerinden bilgi aldı.

Tesislerdeki okullarda eğitim görerek, Türkçe öğrenen Suriyeli çocuklar da Vali Erin'le konuşarak sohbet ettiler. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir