• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

ABD uçuşlarında cihaz yasağının sona ermesine ilişkin Türk Hava Yolları basın odasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25 Mart'tan bu yana ABD uçuşlarında elektronik cihazların uçak kabinine alınmasına ilişkin yasağın kaldırılmasının ardından bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları'nın TK-3 sefer sayılı uçağı ile saat 06.45'te New York John F. Kennedy Havalimanı'na seyahat eden yolcular elektronik cihazlarını yanlarına alarak uçağa bindi.

YASAKSIZ İLK UÇUŞ

Yasaksız ilk uçuşun ardından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı şunları söyledi; “102 gün boyunca ABD`ye gerçekleştirilen 1087 seferde yasak kapsamında toplam 81.736 cihaz gate`lerde yolcularımızdan tek tek teslim alınarak korunaklı bagajlarda özenle taşındı. Bu cihazların %75`i laptop ve tabletti. %25`i ise kamera, fotoğraf makinası, GPS, kindle vb. cihazlardan oluştu. Bu vesileyle operasyonun yürütülmesinde son derece hassasiyet ve görev bilinci ile hareket eden ilgili tüm birimlerdeki çalışma arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.”