• DOLAR 32.446
  • EURO 34.45
  • ALTIN 2484.627
  • ...
"Güvercinlere ayırdığım zamanı çocuklarıma ayıramıyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin semalarından eksik olmayan güvercinler, sahipleri için de adeta bir tutkuya dönüşmüş durumda... Bu tutkuya kapılan ve sermayesinin büyük bir bölümünü güvercinlere harcayan Ercan Topal, beslediği güvercinler evine sığmayınca sahibi olduğu dükkânını da boşaltarak güvercinlere tahsis etti.

Güvercinlere merak ve tutkusu için baktığını dile getiren Topal, güvercin beslemenin çok zahmetli bir iş olduğunu ifade etti. Güvercin beslemenin bağımlılık yaptığını kaydeden Topal'ın en büyük korkusu ise bu merak ve tutkusunun çocuklarına da buluşması...

"Güvercinsiz bir Mardin düşünülemez"

6 yaşından beri haşir neşir olduğu güvercinlere duyduğu sevginin kendisine babasından geçtiğini belirten Topal, güvercinsiz bir Mardin'in düşünülemediğini söyledi. Topal, "Benim dedem, amcalarım ve babam güvercin besliyordu. Bu merak bize de geçince bizde beslemeye başladık. Tabi bizler merakımızdan besliyoruz, satmak için değil. Evde 200, dükkânda da 50 tane oyun kuşu olan taklacı güvercin besliyorum. Bizim hobimiz de budur." dedi.

"Otomobil fiyatına güvercin abartılıdır"

Bu kadar değer ve zamanını vererek masraf yaptığı güvercinlerin değeri ise epey yüksek. Ancak Topal'a göre 'otomobil fiyatına güvercin' biraz abartılı...  Güvercin fiyatları hakkında bilgi veren Topal, "Normal fiyatları 50 TL'den başlıyor 2 bin TL'ye kadar çıkıyor. Ama bazıları otomobil fiyatına güvercin diyor, bu biraz abartıdır." diye konuştu.

"Her gün 7 saatimi güvercinlere ayırıyorum"

Çocuklarına güvercin sevgisi aşılamaktan kaçınan Topal, çocuklarının kendisi gibi 'Güvercin hastası' olmalarını kesinlikle istemediğini söyledi.  Topal, "Ben güvercin beslemeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çünkü bunlara uğraş lazımdır. Günde en az 7 saat bunlarla uğraşmak, yemlerini vermek, kümesleri temizlemek lazım. Günde 7 saat baktığında zaten bir zamanın kalmıyor, çocuklarına o kadar zaman ayıramıyorsun. Güvercinlere ilgi lazım, uçurtmak, eğitmek lazımdır. Ben güvercinlere ayırdığım zamanı çocuklarıma ayıramıyorum. Onun için kimseye güvercin beslemeyi tavsiye etmiyorum. Merakları da pistir, merak saldın mı bir daha bırakımı yorsun." diye konuştu.  (M. Salih Keskin - İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir