• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Mahkemeden Yüksekdağ için flaş karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski HDP milletvekili Figen Yüksekdağ, "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılandığı davada savunma yaptı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Yüksekdağ ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, duruşmayı izlemek üzere salonda bulunan Avrupa'dan bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, akreditasyon yaptırmaları gerektiğini belirterek, salondan çıkarılmasını istedi. Avukatların itirazı üzerine Sardoğan, "Akredite olmaları gerekiyor, içeri alamam. Yabancılar bunlar, kurallara uysunlar." dedi.

İddianamenin özetinin okunmasının ardından Yüksekdağ'a savunma için söz verildi ancak avukatları söz alarak, usule ve tutukluluğa ilişkin itirazlarını dile getirdi.

Mahkeme Başkanı Sarıdoğan, "Yüksekdağ'ın iddianameye konu eylemlerinin, yasama dokunulmazlığı kapsamında kaldığı gerekçesiyle kamu davasının düşürülmesi"ne ilişkin talepleri reddettiklerini bildirdi.

Duruşmada daha sonra Figen Yüksekdağ'ın savunmasına geçildi.

Savunmanın ardından duruşmaya ara verildi.

Aranın ardından söz alan avukatlar da Yüksekdağ'ın iddianamedeki eylemlere konu sözlerinin kürsü dokunulmazlığı kapsamında kaldığını ileri sürerek, tahliyesini talep etti. Yüksekdağ hakkında Van ve Şanlıurfa'da görülen davaların birleştirilmesi de istendi. 

KAYNAK: AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir