• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
"Başbağlar Katliamı meçhul kalmamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi, Sivas Madımak'ta yaşanan provokatif olaylar bahane edilerek 5 Temmuz 1993 tarihinde PKK tarafından işlenen Başbağlar Katliamı'nın yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

24 yıl önce, Erzincan'ın Başbağlar köyünde PKK tarafından çoğu çocuk ve yaşlı olmak üzere 33 masum insan hunharca ve kalleşçe katledildiğini hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, o gün yaşananların Türkiye'nin yakın tarihinin karanlık ve kanlı günleri olduğunu söyledi.

Başbağlar Katliamı'nda yaşanan vahşeti hatırlatan Coşkun, "Tunceli-Erzincan arasında sınırda, tarihi, kültürel derinliğiyle özel yeri olan Başbağlar Köyü bilerek seçilmiş, Türkiye'ye kanlı, kirli bir tuzak kurulmuştur. Bunun yanı sıra bu katliamı tertip edenlerin, üç gün önce gerçekleşen Madımak katliamının intikamının alındığı şeklinde bıraktığı not, iğrençliğin ve kışkırtıcılığın varabileceği son noktaydı. Şu ya da bu kesime mal edilerek yapılan katliamların milletimizin bütünlüğünü parçalamak üzere kurgulanan öfke ve nefreti derinleştirme amacına hizmet ettiği açıktır. Kaybettiğimiz bütün canlar bizimdir. Hepsinin acısı yüreğimize kor bir ateş olup düşmüştür. O sızı onlarca yıl sonra bugün bile içimizi yakmaktadır." şeklinde konuştu.

Başta Başbağlar Katliamı olmak üzere tüm faili meçhullerin aydınlanması gerektiğini söyleyen Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: "Hukukun hakkıyla işlerlik kazanması için, Başbağlar Katliamı başta olmak üzere, hiçbir olayın faili meçhul kalmamalıdır. Bu tür katliamların, suikastların ve provokatif eylemlerin üzerine kararlılıkla gidilmeli; karanlık odaların ve odakların perdeleri aralanmalı, failler ortaya çıkarılarak cezalandırılmalıdır ki, yüreklerimiz bir daha kan ağlamasın. Değerlerini savunduğumuz, keder ve sevincinde bir olduğumuz insanımızın bir daha böyle acılar yaşamamasını, sosyal barışın kök salmasını, yaralı vicdanların tez zamanda teskin edilmesini diliyoruz."

Bu katliamın faillerini ve ona sebep olan ideolojik tutumları kayıtsız şartsız lanetlediklerini söyleyen Coşkun, bu katliamın sebep ve sonuçlarından çıkardığımız derslerle bir daha böyle acılara yol açacak ortamlara imkân verilmemesini temenni ettiklerini söyledi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir