• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR`dan Malatya esnafını ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz, il yönetiminden oluşan bir heyet ile birlikte kent merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Sıcak ilgiyle karşılanan HÜDA PAR heyetine, esnaf yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlattı.

Ziyarette bir açıklama yapan HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz, esnafın ana sıkıntılarından birinin piyasa durgunluğu olduğunu söyledi.

Dikgöz, "Ziyaretimizde esnafın çeşitli şikâyetleri olduğunu gördük. Özellikle 15 Temmuz Darbe Girişiminden bu yana esnafımız can çekişmekte. Ayrıca esnafın dile getirdiği önemli bir konu da son zamanlarda zamlanan ürünler ve bu ürünlere bağlı olarak halkın alışveriş yapamamasıdır. Hem iş yeri kiralarının yüksek olması hem de zamlanan ürünlerden dolayı esnaf iş yapamamaktadır. Yetkililerden bu işe bir el atmasını, keyfi zam ve uygulamaların sık sık denetlenip önüne geçilmesini istiyoruz. Hükümetin bu konu ile ilgili çözüm getirmesini, küçük esnafın mağduriyetini giderme ile alakalı bazı adımlar atması lazım. Küçük esnaftan vergilerin ertelenerek alınması, kira stopajlarının dükkân sahiplerinden alınması, kiralarda devletin esnafa yardımcı olması gibi çözümlerin yapılabileceğine inanıyoruz." dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti aktaran esnaf ise HÜDA PAR'ın çalışmalarını takdir ettiklerini aktardı. (M. Ali Batı- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir