• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...

İSTANBUL

Karayolları Genel Müdürlüğünce yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü dahil) Otoyol Projesi Odayeri-Paşaköy kesimi işi kapsamında yapılan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolunun trafiğe açılması nedeniyle tören düzenlendi.

TEMELİ MİLLET OLMAYAN BİR YÜRÜYÜŞ YOLU DA İNCİTİR YOLCUYU DA

Törende konuşan Başbakan Yıldırım`ın ilginç sözleri:

"Yollar millet içindir, millete hizmet içindir. Temeli millet olmayan bir yürüyüş, yolu da incitir yolcuyu da incitir. FETÖ'cülerin, bölücü terör örgütünün ayakta alkışladığı, yan yana yürüdüğü bu yürüyüşün adımları, milletin adımları değildir. Bu nasıl adalet yürüyüşü? Bu adalet yürüyüşü değildir, bu bir gaflet yürüyüşüdür gaflet"

ÖMRÜN BİTER BU YOLLAR BİTMEZ

"Eğer yol yürümeye devam edersen, ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. Daha 19 günde 400 kilometre oldu. Onun için gel bu sevdadan vazgeç. Adaletin aranacağı yer yollar değildir. Meclistir, mahkemelerdir. Adalet herkese lazım"

'ALLAH RAZI OLSUN' DE!

"Bazıları diyor ki 'Bu yollar çok pahalı.' Kardeşim en pahalı hizmet, olmayan hizmettir. Yol olmazsa ne yapacaksın, nasıl yürüyecektin yol olmasaydı? Yolları yaptık, güzel güzel, tıpış tıpış yürüyorsun. Ya yol olmasaydı? Dağda, bayırda, ormanda kaybolup gidecektin, onun için yürürken yolları yapanlara da 'Allah razı olsun' de"

Açılışı yapılan bağlantı yoluna ilişkin bilgi veren Yıldırım, İstanbul'un trafik yükünü azaltmanın amaçlandığını, yol sayesinde Sultanbeyli'ye, Kozyatağı'na doğru giden ağır araçların şehir merkezine girmeden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne gideceğini anlattı.

ULUSLARARASI TAŞIMA KORİDORUNUN TAMAMLAYICISI OLAN PROJELER

Aynı törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Uluslararası taşıma koridorunun tamamlayıcısı olan bütün projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırırken, seyahat konforunu artırırken aynı zamanda ticaretin, ekonominin büyümesi, ülkemizin avantajlı konumundan taşıma koridorlarını tamamlayarak yararlanması adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz." diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ortaya koydukları hedeflerin yaptıkları projelerle sınırlı olmadığını belirterek, "Bunların çok daha büyüğünü, güzelini ülkemizin kalkınmasına katkı koyacak çok daha büyük projeleri hep birlikte yapıp bitireceğiz." dedi.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, bir yıl evvel Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açıldığını anımsatarak, köprünün dünya inşaat literatüründeki yerini aldığını söyledi. Çeçen, "Bu yolun açılmasıyla köprüdeki trafiğin, buradan geçen araç sayısının daha da artacağını düşünüyoruz." diye konuştu

11 KİLOMETRELİK YOLDA ASGARİ HIZ 40 KİLOMETRE OLACAK

Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan kesime, yayalar, hayvanlar, motorsuz araçlar, lastik tekerlekli traktörler, iş makineleri ve bisikletliler giremeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40 kilometre, azami hız geometrik standartların müsaade ettiği limitlerde olacak.

Açılışı yapılan bağlantı yoluna ilişkin bilgi veren Yıldırım, İstanbul'un trafik yükünü azaltmanın amaçlandığını, yol sayesinde Sultanbeyli'ye, Kozyatağı'na doğru giden ağır araçların şehir merkezine girmeden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne gideceğini anlattı.

AA