• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Allah Kendini Kula Unutturursa!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bir rivayete göre bir adam Hz. Musa’ya gelerek “ya Musa ben Allah’a ibadet etmiyorum. Nefsimin hoşuna giden her türlü hasleti de işliyorum. Ve ben bunları yaparken de Allah, hiç aklıma gelmiyor. Sen hep bizi korkuturdun. Allah günahlarınıza karşı sizi cezalandıracak diye. Hani ben hiç bir şey göremiyorum.” Deyince Allah’u Teala Hz. Musa’ya hitaben “ o adama söyle ben kendimi ona unutturmuşum”
 
Hepimiz şöyle bir etrafımıza bir göz atalım. Fazla bir araştırma yapmadan iş arkadaşlarımızı, komşularımızı ve en önemlisi okullara şöyle hafifçe bir göz atalım. İnsanların Allah’u Teâla’dan ne kadar habersiz yaşadıklarını, onların hayatlarında zerre kadar yer tutmadığını görürüz. Kötü günlerinde yüce Allah’a sığınan insanların bile bir sıkıntıya düştüklerinde kendilerine bir sığınak aradıklarını görürüz. Bir davetçiye yakışmaz ama büyüklerimden hep duyduğum bir söz vardı bunlar hakkında. Ya rabbi sen sana ibadet etmeyenleri, sana isyan edenleri neren geldiğini bilmedikleri bir felaket gönder.
 
Aslında baştaki kıssa gibi Allah’u Teâla onlara en büyük cezayı vermiş, kendini onlara unutturmuştur. İnsanın kendi yaratıcısını tanımaması, onun rızası doğrultusunda amel göstermeye gayret etmemesi ve insana verdiği milyonlarca nimete karşılık şükretmemesi ve en önemlisi de evrende nokta kadar değeri olmayan insanı kendine muhatap kılması onu yeryüzünde halife kılmasına karşı şükretmemesi en büyük ceza değil midir?
 
Yıllar önce bir kitapta okumuştum. Bir bilge “insanlığa kural ve ceza uygulamazsan insan vahşileşir ve birbirine saldırır.” Aslında İslam inancında biraz ters düşünülse de bu ibare biraz tefekkür edildiğinde aslında öyle olmadığını görürüz. Çünkü ya insanı her zaman kontrol edeceksin ya da insanda bir oto kontrol olacak. İnsanın kendini kontrol etmesi içinde mutlak manada bir inancın (İslam inancı) olması gerekir. Çünkü İslam’ın temelinde Allah korkusu vardır. Ve bu insanı hem kontrol altında tutuyor hem de insana güven veriyor. Eğer Allah’u teala kendini insana unutturursa insanın vahşileşmemesi kaçınılmazdır. Nitekim batıya baktığımızda insanların ne kadar vahşileştiklerini, her tarafa saldırdıklarını, insanların din, dil, namus, ırk gibi değerlerini hiçe saydığını görürüz.
Allah bize kendini unutturmaması dileğiyle.
 
HAFTANIN YAZISI
MUHAMMED HÜSEYİN ALASULU / SAKARYA  YAŞ:20

Bu haberler de ilginizi çekebilir