• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
Yarım kalan taziye evi için yardım talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasankeyf ilçesine bağlı Kavak (Xirbêismail) mezrası sakinleri maddi imkânsızlıklardan dolayı yarım kalan taziye evi ve Kur'an kursu inşaatının tamamlanması için hayırseverlerden yardım talebinde bulundular.

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan mezra sakinlerinden Seyit İbrahim Tunç, yarım kalan taziye evi Kur'an kursu için mezra sakinleri olarak ellerinden gelen bütün imkanlarını kullandıklarını artık imkanlarının kalmadığını, bu tür hayır hizmetleri için yardım yapılması gerektiğini belirtti.

Yarıda kalan taziye ve Kur'an kursu için yardım talebinde bulunan Tunç, "Yaklaşık 9-10 aydır taziye evi Kur'an kursu yapmaya niyet ettik. Köydeki arkadaşlarımız Allah onlardan razı olsun ellerindeki bütün imkânlarını kullandılar. Fakat yükümüz o kadar ağırdır ki inşaat yarım kalmış durumda. Burası millete hizmet vermek içindir, taziyeye gelenleri ağırlayacak yerimiz yok. Toz toprak içinde oturmak zorunda kalıp, mağdur olurlar. Onun için hep beraber bize bir yardım eli uzatın. Anne ve babası adına hayır yapmak isteyenler bu yardımlarını Kur'an kursu ve taziye evine yapsalar bu bizi çok mutlu eder. Biz çevredeki insanlardan da yardım bekliyoruz. Köydeki arkadaşlarımız arasında öyle maaşlı memur kesimden de kimse yok. İnşatta yarım kalmış durumda. Biz istiyoruz çevredeki Müslüman kardeşlerimizde bu inşatta yardım ellerini uzatsın." dedi.

Yapılacak yardımların sadakayı cariye hükmünde olduğunu söyleyen Tunç, "Yerimiz de Kur'an kursu ve taziye evi için müsait bir yerdir. Bu bir hayır işidir, sadakayı cariye işidir. İnsan öldüğünde amel defteri kapanıyor ama bu sadakayı cariye olduğu zaman ona hayır yazılmaya devam ediliyor. Müslümanlar sadece bu hayır işlerinde ellerini taşın altına koyuyor. Başka kimse ellini taşın altına koymuyor. Biz zengin Müslüman kardeşlerimizin yardım edeceklerini ümit ediyoruz. Hayır, yapan derneklerden yardım kuruluşlarından iş camiasındaki iş adamlarından bu hayırlı işi için yardımda bulunmalarını istiyoruz. Mezra dışında ikamet eden Müslüman kardeşlerimiz bir miktar yardımda bulundular fakat inşaatın eksikleri çok olunca gelen yardımlarda inşaat için yetmedi. Kur'an kursu taziye evi ihtiyaçlarımız malumunuzdur ki alt kattın sıvası, camlar, kapılar, fayanslar, çimentodur. Kısacası sıva dahil sıvadan sonraki bütün işler yarım kalmış durumda. Halı hazırda inşaat için bütçede kuruş paramız kalmamış durumda. Biz istiyoruz bir yerden bize bir yardım elli uzatılsın. Bu da hayırseverlerin hayır kurumların iş sahip imkânı olan kim varsa başının gözünün sadakası olarak bize yardım ellerini uzatmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.   

Mezra sakinlerinden Abdullah Demir ise taziye evi ve Kur'an kursu inşaatın bir an evvel bitmesi gerektiğini, inşaat eksikliklerinin çok olduğunu ve hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Demir, "Bu Kur'an kursu ve taziye evinin yapımına yaklaşık dokuz aydır başladık. İmkânlarımız bittiğinden dolayı inşaat yarım kalmış durumda. Bütün Müslümanlardan, zenginlerden, vatandaşlardan, dost, arkadaş, iş adamlarından yardım bekliyoruz. İhtiyaçlarımız; cam, sıva, kapılar,  oturaklar, sandalyeler, fayanslar, klima ve daha sayamadığım birçok eksiği yarım kalmış durumda. Kimin ellinden ne geliyorsa yardımlarını bulunmalarını istiyoruz." (Süleyman Tunç-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir