• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
Türkiye geneli hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Çorum ve Kütahya çevreleri ile Giresun, Rize ve Trabzon'un iç ve yüksek kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve Sinop'un batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı

İç ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece azalarak mevsim normallerine gerileyeceği, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz ile Güney Ege'de kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Yerel kuvvetli yağış uyarısı

Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve Sinop'un batısında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Lokal su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Bölgelerde hava durumu

Marmara bölgesi, parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege bölgesi, az bulutlu ve açık, kuzeyinin parçalı bulutlu, Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz bölgesi, az bulutlu ve açık, zamanla Göller yöresinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu bölgesi, az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batısının parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu bölgesi az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu bölgesi, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

İstanbul 27 derece, parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Bursa 26 derece, parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İzmir 31 derece az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu

Adana 36 derece, az bulutlu ve açık

Ankara 33 derece, az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Diyarbakır 43 derece, az bulutlu ve açık

Şanlıurfa 44 derece az bulutlu ve açık (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir