• DOLAR 32.551
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2435.012
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ - Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü İmza Töreni'nde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da bir konuşma yaptı. Ergün Atalay yaptığı konuşmada Türk-İş'i ilgilendiren 157 bin, geneli ilgilendiren 200 bine yakın kamu işçisinin sözleşmesinin imza aşamasına geldiğini belirtti.

TAŞERONLA İLGİLİ PROBLEMİ ÇÖZERSEK ÜLKE RAHATLAR

Konuşmasını devamında Atalay, "Özellikle Sayın Başbakanıma buradan ifade etmem gereken iki konu var. Sayın Başbakanım, malumunuz taşeronlarla ilgili konu devam ediyor, çalışmalarınızı biliyorum. Bu taşerondaki arkadaşlarımız devletin çatısı altında olsun. Aradaki aracılara ne veriyorsanız hatta yüzde 10 altını bize verin. Bu taşeronla ilgili problemi bir an evvel çözersek siz de rahatlarsınız, ülke de rahatlar."

BUNU ÖZERSEK TAŞERON VE GEÇİCİ İŞÇİLERE MÜJDELİ HABER VERİRİZ

Türk-İş Genel Başkanı, "Bizim kamuda 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilerimiz var. Kurumlar ne kadar talep ediyorsa Sayın Başbakanım, o sürede yani kurum desin ki, “8 ay, 10 ay, 12 ay” ne kadar talep ediyorsa yani bu sözleşme sürecinde, şu önümüzdeki dönemde bunu da çözersek özellikle taşeron ve geçici işçilere müjdeli haber veririz diye düşünüyorum”