• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
Katı yakıt üretim tesisinde yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan katı yakıt üretim tesisinde çıkan yangın 5 saat sonra söndürüldü. Çıkan yangına 90 itfaiye çalışanı müdahale ederken, fabrikada yaklaşık 3 milyon TL zarar meydana geldiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 07.00 sıralarında Pamukkale ilçesi Pınarkent Mahallesi'nde katı yakıt üreten fabrikada yangın çıktı. Fabrikada alevlerin yükseldiğini gören çalışanlar yangına müdahale ederken, itfaiye ekiplerine haber verildi. Haber verilmesi üzerine fabrikaya ilk etapta Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bağlı 10 itfaiye aracı gönderildi. Kimyasal atıkların yanması ve rüzgârın etkisiyle yangın büyüdü. Daha sonra takviye 17 itfaiye aracı ile 60 itfaiye çalışanı daha olay yerine sevk edildi. 17 bin metrekare alan üzerindeki fabrika yangını 8 farklı noktadan söndürüldü.Jandarma olay yerinde güvenlik önlemi aldı.

Dumanlar gökyüzünü kapladı

Yangın nedeniyle fabrikadan çıkan dumanlar gökyüzünü kapladı, havada duman bulutu oluştuğu görüldü. Dumanlar kent merkezinden de görüldü. Yangında yaralanan olmazken, içeride de kimsenin olmadığı öğrenildi.

Olay yerinde sağlık ekipleri de hazır bulundu. Tedbir amaçlı olarak 3 ambulans olay yerinde bekletildi. 5 saat sonra kontrol altına alınarak söndürülen yangında toplamda, 27 itfaiye aracı ile 90 itfaiye çalışanı görev aldı. Söndürme çalışmalarının bittiği yangında fabrika kullanılamaz hale geldi. Firma yönetimi, yanan fabrika onarılıncaya kadar 50 işçinin mağdur olmaması için çalışanları diğer tesislerde görevlendireceği bildirildi

Yangının soğutma çalışmaları devam ederken, fabrika kullanılamaz hale geldi. Yangının kesin çıkış nedeni soğutma çalışmalarının ardından yapılacak teknik çalışmalarından sonra belli olacak. Yangın ile ilgili bir açıklama yapan fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Beyazsu, zararın çok büyük olduğunu söyledi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir