• DOLAR 32.578
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2418.693
  • ...
"15 Temmuz'un unutulmaması büyük önem arz ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Tarabya Yerleşkesi'nde gündemdeki gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kalın, geçen yıl Türkiye'de çok önemli olayların yaşandığını söyledi.

Kalın, "Milletimizin bu darbe girişiminden çıkarttığı dersler, devlet ve hükümet olarak aldığımız tedbirler, uluslararası toplumdaki yansımaları tarihimize de önemli bir yıl olarak geçmiş bulunuyor. Tabii bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu süreçle ilgili değerlendirmelerimiz, buradan çıkaracağımız dersler bizim önemli gündem maddelerimiz olmaya devam edecek. Sene-i devriyesinin yaklaşması münasebetiyle 15 Temmuz'la ilgili yaklaşık bir hafta sürecek bir etkinlik programı hazırlandı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sevk ve idaresinde bir program hazırlandığını belirten Kalın, toplumun bütün paydaşlarının katılımıyla 15 Temmuz şehitlerinin unutulmaması için bir dizi faaliyetlerin yapılacağını bildirdi.

15 Temmuz'un ruhuna, manasına ve maneviyatına uygun programların hazırlandığını dile getiren Kalın, şunları söyledi: "Tabii ki burada hüznümüz var. Çünkü şehitlerimiz var; ama aynı zamanda burada büyük bir kahramanlık destanı var. Dolayısıyla bu direnişi, bu başarıyı, bu zaferi de bu günün mana ve maneviyatına uygun bir şekilde, vakarlı bir biçimde inşallah anma imkânımız olacak. Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla bir dizi faaliyet yapılacak. Öncelikle bildiğiniz gibi mecliste bir özel oturum yapılacak ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu oturuma katılacaklar. Ankara ve İstanbul'da bir dizi faaliyet yapılacak. Bunların bir kısmına Sayın Cumhurbaşkanımız, bir kısmına meclis başkanımız, bir kısmına Başbakanımız, bakanlarımız ve diğer siyasiler elbette katılacaklar. Bir hafta boyunca sempozyumlar, toplantılar, kabir ziyaretleri, 15 Temmuz gecesi şehit verdiğimiz noktalarda yapılacak faaliyetler, toplantılar ve benzeri faaliyetler yapılacak."

"15 Temmuz'un unutulmaması büyük önem arz ediyor"

15 Temmuz'un unutulmamasının büyük önem arz ettiğini ifade eden Kalın, "Burada bir noktanın altını özellikle çizmek istiyorum: 15 Temmuz şu anda milletin temel gündemidir. 15 Temmuz'dan çıkartılacak dersler, 15 Temmuz'un sene-i devriyesinde yapılacak faaliyetler milletin de temel gündemini oluşturuyor. Bu da aynı anda hem FETÖ'ye hem PKK'ya hem DEAŞ'a ve diğer terör örgütlerine karşı, yani bu ülkenin birliğine, beraberliğine kasteden ne kadar örgüt, grup, çevre varsa bunlara karşı ortak mücadele azminin yeniden sergilenmesi olacaktır. Yine İstanbul ve Ankara'da yapılan anıtların açılışları gerçekleşecek. Belki takip ediyorsunuz, bunlar inşaat olarak da bayağı bir yükseldiler. İnşallah 15 Temmuz gününe yetişecekler ve Ankara'da hemen külliyenin ana giriş kapısının karşısında. İstanbul'da da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün hemen Anadolu Yakası'nın giriş kısmında sol tarafta şehitler makamı ya da anıtı şehit yakınları, gazilerimizin ve vatandaşlarımızın katılımıyla o gün açılacak. Bunlar tabii ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara'da yapılacak faaliyetler ama bütün ülke çapında, 81 ilde birçok faaliyet yapılacak. Şehitlerimiz için hatimler indiriliyor Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bunların duaları inşallah 15 Temmuz günü Millet Camii başta olmak üzere diğer camilerde yapılacak. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece tekrar bir demokrasi nöbeti süreci başlatılacak. Kendisi de bizzat bu demokrasi nöbetine o gece katılacaklar. Şehit yakınları ve gazilerimizle çeşitli vesilelerle bir araya gelmeleri söz konusu olacak. Bu çerçevede 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması büyük önem arz ediyor." şeklinde konuştu.

"Zaman zaman Türkiye'nin içinden ve dışından çeşitli yapay gündem oluşturma çabalarına karşı bizim 15 Temmuz gündemini tekrar tekrar hatırlamamız gerekiyor." diyen Kalın, sözlerine şöyle devam etti: "Milletimizin verdiği o büyük kahramanlık destanını ve sonrasında yaşanan hadiseleri de çok iyi anlayıp bundan önemli dersler çıkartmamız gerekiyor. Bir konuyu da bu 15 Temmuz'la ilgili bilgiyi verdikten sonra sizinle paylaşmak istiyorum. Aslında bir açıdan da ilgili... Çünkü 15 Temmuz darbe girişimi FETÖ terör örgütünün bir darbe girişimiydi ama bizim aynı zamanda mücadele ettiğimiz bir de PKK terör örgütü var ve bu PKK'yla bildiğiniz gibi mücadelemiz yıllardır devam ediyor."

Son olarak Kalın, PKK tarafından uğradığı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti Diyarbakır Lice İlçe Başkanı Yardımcısı Orhan Mercan ve Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'ye Allah'tan rahmet diledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir