• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Asfalt işçilerinin sıcak havayla imtihanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta İl Özel İdaresi tarafından köy yollarında devam eden asfaltlama işlerini yapan işçiler, 40 dereceyi bulan sıcaklıkta yolları yapmaya çalışıyorlar.

Merkeze bağlı Sürügüden grup köy yolundaki çalışmalara sabahın erken saatlerinde başlayan işçileri yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yol çalışmalarında 50 milyon TL'lik harcama yapılacağını belirtti.

Yentürk, "2017 yılı içerisinde yaklaşık 220 kilometre 2'nci kat, 120 kilometre birinci kat ve 30 kilometre de BSK olmak üzere yaklaşık 370 kilometre birinci etapta yol yapacağız. Bu yıl yol çalışmalarına toplam 50 milyon TL harcama yapılacak. 25 kişilik bir ekiple bu yollarımız yapılmaktadır. Buralardaki bütümün sıcaklığı 160-170 santigrat derecedir. Hava da 37-38 derece sıcak olunca yaklaşık 200-210 santigrat derecede İl Özel İdaresinin yol çalışanları ağır koşullarda çalışmaktadır." dedi.

İl Özel İdaresinin çalışma koşullarının ağır olduğunu ve kış mevsiminde 20 bin kilometre karla mücadele ettiklerini sözlerine ekleyen Yentürk, "Yol asfaltlama çalışmalarında bazı bölgelerde bir ekip, bazı yerlerde ise 2 ekip şeklinde çalışılıyor. İl Özel İdaresinin çalışma koşulları ağırdır.  Kış mevsiminde 20 bin kilometre karla mücadele ettik. 14-16 Nisan tarihleri arasında gelen sel nedeniyle bir sürü köprü ve menfez yıkıldı. Yaklaşık 5 milyon TL sadece bu mevsimde gelen hasarla ilgili harcama yapıldı. 50 milyon TL'nin tamamı sıcak asfalt, sati kaplama, stabilize sanat yapısı, yol genişletmesi, yol bakımı ve yol onarımında kullanılacak. Kış mevsiminde yaklaşık 20 bin kilometrenin karşılığında 3,5 milyon TL harcama yaptık. Bu bütçe idaremiz açısından büyük bir rakamdır. Halka hizmet etmenin hakka hizmet etme düsturuyla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir