• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Halk Sağlığı Müdürlüğünden sıcak hava uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, vatandaşların, son günlerde yaşanan aşırı sıcaklara dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Yavuz, günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiğini dile getiren Yavuz, "Dışarıda çalışması gerekenler, mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler. Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli; geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir." dedi.

Son olarak Yavuz, "Aşırı sıcaklardan en çok etkilenen gruplar 4 yaşından küçük çocuklar, 65 yaş üzerindeki yaşlılar, bakıma muhtaç olanlar, hamileler, aşırı kilolular, açık alanda çalışanlar, kronik hastalığı olanlar, özellikle tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilaçları gibi sürekli ilaç kullanan kişiler, sokak çocukları ve evsizlerdir. Kapalı alanlar iyi havalandırılmalıdır. Güneş gören pencereler, perde ve benzeri güneşliklerle gölgelendirilmelidir. Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir