• DOLAR 32.513
  • EURO 34.598
  • ALTIN 2492.855
  • ...
Evleri çökme tehlikesi yaşayan aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çamlıca Mahallesi Dostlar Caddesi üzerinde tek katlı, yarısı kerpiç yapılı derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 8 nüfuslu Yıldız ailesi, her an evlerinin üzerlerine çökeceği endişesini taşıyor.

Evlerinin tavanı çökmek üzere olduğunu belirten ev reisi Adem Yıldız, maddi imkânsızlık nedeniyle yaptıramadıkları evlerinin onarımı için yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine bir yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

Her tarafı dökülen evde 6 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadıklarını aktaran Yıldız, çocuk maaşı, hayırseverlerin ve komşularının yardımıyla geçindiklerini belirtti. Evlerinin yıkılacak korkusuyla uyuyamadığını söyleyen Yıldız, evinin onarılmasını talep etti.

Evin bir odasının kerpiçli olduğu için her yağmur yağdığında evin tavanından çamurlu suyun içeriye aktığını dile getiren Yıldız, kışın soğuktan, yazın da sıcak ve akrep korkusuyla yaşadıklarını kaydetti.

4 çocuğunun okul okuduğunu belirten Yıldız, akciğer rahatsızlığı nedeniyle ağır bir iş yapamadığını belirterek, "Evimizin yapılmasını istiyoruz. Bir odamız kerpiç ve tahtalarladır. Kışın yağan yağmur, eve akıyor. Yazın akrepler var. Kışın, evimizin içine naylon bırakarak damlalardan korunuyoruz. Evin tüm bölümleri tavanları düşüyor. Tavandan büyük parçalar düşüyor. Geçenlerde çocuğumun üstüne tavandan bir parça düştü kafası kırıldı. Düşen parçalar daha büyük zararlar verebilir. En ufak bir depremde evimiz yıkılabilir. Evimizin onarılmasını istiyoruz. 6 çocuğum var, 4 tanesi okul okuyor. Yapacağım bir iş yok. Bazen İŞKUR işi çıkınca o işe gidiyorum. Akciğer rahatsızlığı ve başka rahatsızlıklarım var. Ağır işlerde çalışamıyorum. Evimi onarmaya imkânım yok. Yetkililerden destek bekliyorum." dedi.

"Evimiz harabedir, neredeyse üzerimize yıkılacak"

Eşinin, hastalıklar yüzünden çalışamadığı bu yüzden mağdur olduklarını söyleyen evin hanımı Kezban Yıldız, "Kış geldiğinde tavandan damlalar akıyor. Yağan yağmur neredeyse olduğu gibi aşağı iniyor. Evin tavanları aşağı iniyor. Tuvaletimiz evin dışındadır. Çocuklarım kışın ve akşamları tuvalet için dışarı çıkamıyorlar. Mutfak, banyom ve salonumuz birdir. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Gelirimiz yok. Eşim hastadır. Çocuklarım küçük olduğundan ben de bir iş yapamıyorum. Evimiz harabedir, neredeyse üzerimize yıkılacak. Bir yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül- İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir