• DOLAR 32.371
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.538
  • ...
"Trafik sorununa karşı Batman'da otoparklar kurulsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da resmi kayıtlara göre 43 binin üzerinde araç olduğuna, bununla beraber kent merkezinde yaşanan otopark sorununa dikkat çeken HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, şehrin birkaç noktasında özelikle yoğunluğun olduğu kısımlarda katlı veya yer altı otoparkların yapılması gerektiğini söyledi.

Trafik sorunlarına karşı Batman Belediyesi tarafından gerekenlerin yapılmasını isteyen Şahin, "İlimizin en büyük sorunlarından bir tanesi otopark sorunudur. Resmi kayıtlara göre 43 binin üzerinde araç mevcuttur. Tabi, bu Batman için belki fazla değil ancak Batman'ın koşulları bu trafiği kaldırmıyor. Özellikle esnafımızın, vatandaşlarımızın ve hemşerilerimizin işlerine gittikten sonra araçlarını park edecek yer bulamamaları sıkıntı oluşturuyor. Otopark bulamadıkları için de araçlarını yol kenarında veya iş yerlerinin önlerine park ediyorlar. Bu genellikle trafik kazalarına sebebiyet verdiği gibi aynı zamanda trafiği engelliyor." dedi.

Şehir merkezinde yoğunluğun olduğu yerlerde katlı ve yer altı otoparkların yapılması gerektiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi: "Belediyenin bu büyük soruna bir an önce el atması lazım. Özellikle şehir merkezinde yoğunluğun çok olduğu yerlerde, örneğin Cumhuriyet Meydanı'nda yer altı otoparkı yapılabilir. Orada yapılacak kapsamlı bir otopark şehrin o kısmındaki trafiği rahatlatacaktır. Batman'ın birkaç noktasında özelikle yoğunluğun olduğu kısımlarda birkaç tane katlı veya yer altı otoparkların yapılması lazım. Bu, Batman için çok önemli ve zaruri bir ihtiyaçtır. Belediyenin bir an önce bu soruna el atması ve bu sorunu çözmesi lazım. Batman'ın caddeleri artık trafiği kaldırmıyor. Özellikle mesai bitiminde artık batı illerinde, büyük metropol illerinde gördüğümüz, alıştığımız trafik sıkışıklığı ve bir saate kadar trafikte kalmalar söz konusu oluyor. Batman son zamanlarda bu sorunla da tanıştı."

Batman'ın cadde ve sokaklarının araçların park ihtiyacına cevap vermediğini sözlerine ekleyen Şahin, "Elhamdülillah, araç sayısı çok, bu ihtiyaçtır. Herkes işine gücüne gidebilmek, rahat bir yaşam sürdürebilmek için araç alma zorunluluğu hissediyor ancak Batman caddeleri, sokakları bu ihtiyaca cevap veremiyor. Çoğu zaman vatandaşlarımız, hemşerilerimiz araçlarını park edecek yer bulamadıkları için park etmek istedikleri caddenin birkaç sokak ötesine park edebiliyorlar. Bu sorunun çözülmesi için boş bulunan bazı arazilerin otoparka dönüştürülmesiyle birlikte bazı noktalarda belki kısmi bir rahatlama olduysa da bu sorun büyük ölçüde devam ediyor. Batman'ın en büyük sorunlarından bir tanesidir. Batman Belediyesinin zaman kaybetmeden bu soruna el atıp, ya yer altı otoparkları ya da katlı otoparkları yapmak suretiyle bu ihtiyaca cevap vermesi gerekiyor. Batman'ımızın bu sıkıntıdan kurtarılması lazımdır." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir