• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
Vali Zorluoğlu: Atanmış gibi değil adanmış gibi çalışacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlar Kurulu kararıyla Van Valiliğine, İçişleri Bakanlığı tarafından da Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine atanan Murat Zorluoğlu bugün itibariyle görevine başladı.

Elazığ Valiliğinden Van'a atanan Murat Zorluoğlu, bugün itibariyle başladığı görevinde Valilik bahçesinde düzenlenen karşılama töreninin ardından Valilik Alipaşa Toplantı Salonu'nda kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, "Bakanlar Kurulunun 13 Haziran 2017 tarihli ve 10458 sayılı Kararı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile atandığım Van Valiliği ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirildiğim Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevlerime bugün itibarıyla başlamış bulunuyorum. Ülkemizin önemli merkezlerinden biri olan, bölgesinin lideri kadim şehir Van'a Vali olarak atanmaktan çok büyük onur duyuyorum. Bu vesileyle beni bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız olmak üzere, Hükümetimize şahsıma duydukları güven için şükranlarımı sunuyorum. Yeni görevimin ilimiz ve şahsım için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum." dedi.

İstişareye açık sorunların muhataplarıyla görüşeceklerini ve bu şekilde çözüm yoluna gideceklerini ifade eden Zorluoğlu, "Millete hizmet etmek,  büyük bir onurla birlikte çok önemli sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Bu sorumlulukların bilincinde olarak, yönetimde temel yaklaşımımız eşrefi mahlûkat olan insanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, hesap verebilen, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacaktır. Yönetim geleneğimizin önemli bir unsuru olan istişareye açık olacak, sorunları mutlaka taraflarıyla konuşarak, görüşerek çözme gayreti içerisinde olacağız. Makamda oturan değil, daha çok alanda, sahada,  vatandaşımızın arasında olmaya özel önem vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Atanmış gibi değil adanmış gibi çalışacağız"

Kenttin ileriye taşınması için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Taşyapan, "Nüfusunun büyük bölümü gençlerden oluşan ilimizde, çocuklarımız ve gençlerimiz için özel projeler hayata geçirecek ve onların geleceğe daha umutlu ve güvenle bakmalarına destek olacağız. Eğitimden sağlığa, güvenlikten ulaşıma, altyapıdan tarıma, ekonomik büyümeye, gençlik hizmetleri ve spordan turizme, sosyal yardım ve hizmetten çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmaya kadar tüm alanlarda Van ilinin daha ileriye taşınması için var gücümüzle atanmış gibi değil adanmış gibi çalışacağız." diye konuştu.

"Van'ı 2023 Türkiye'sine birlikte hazırlayacağız"

Kenttin güçlü olduğu alanları öne çıkararak, yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle her alanda yeni ve uygulanabilir projeler hazırlayıp uygulama gayreti içerisinde olacaklarını belirten Zorluoğlu, Van'ın gündeminde olan yatırım programlarını kaldığı yerden devam ettireceklerini söyledi.

Zorluoğlu, "Bölgesinin lideri olan ilimizi daha yaşanabilir bir marka şehir yapma yolunda sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere belediyeler, adli ve askeri kuruluşlar, üniversite,  meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve basın ve medya kuruluşları sürekli beraber çalışacak ve Van'ı 2023 Türkiye'sine birlikte hazırlayacağız. Önceden başlanmış ve yürütülmekte olan çalışmaların aynı titizlikle takip edileceğini de ifade etmek isterim. Bu kapsamda; İlimizin gündeminde olan Van çevre yolu, OSB lojistik üssü, yeni şehir stadyumu, atıksu arıtma tesisi, kent içi ulaşım mastır palanı ve hafif raylı sistem, mevcut katı atık tesisinin rehabilitasyonu ve yeni katı atık tesisi yapımı, yeni hükümet konakları ve emniyet hizmet binaları yapımı, Cazibe Merkezi Programı kapsamında başlayacak yeni yatırımlar, İl merkez ve ilçelerimizin yol, kanalizasyon, alt yapı eksiklikleri gibi çalışmaları başlatmak ve başlamış olanları da süratle tamamlamak için var gücümüzle çalışacağız." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir