• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Bingöl`de dev yarıkların oluştuğu köyde inceleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Genç ilçesinde dev yarıkların oluştuğu Çaytepe köyüne bağlı Düşmalan mezrasında beraberindeki heyetle incelemelerde bulundu.

İncelemeye, Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı teknik ekip de katıldı.

Mezra sakinlerini dinleyen Fehmioğlu ve Vural, köy muhtarı Hatip Değişgeç'ten bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Fehmioğlu, ilgili kurumların durumu incelediğini ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Mezra sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Fehmioğlu, "Burada HES Barajı ve demir yolu deplase çalışması nedeniyle bir toprak kayması söz konusu oldu. Bizler de olayı yerinde görmek için kaymakamımız ve heyetimizle geldik. İnşallah yakın zamanda teknik heyet gelir, çalışmalarını yapar. Tabi, burada çok büyük bir yatırım var. Yap-işlet-devret modeli ile büyük bir baraj çalışması var. Tabi, bu baraj çalışmasının gövdesi henüz oluşmadı. Daha yeni altyapı çalışmaları yapılıyor. İnşallah teknik heyet gelir, durumu yerinde inceler. Burada kayalığın olmaması nedeniyle toprağın kayması var. Bunun önlemi alınır. İnşallah ben de Bingöl'ün milletvekili olarak bunu takip edeceğim. Burada tedbirleri alacağız inşallah. Yarın da başka teknik heyetimiz geliyor. Bu toprak kaymasından mütevellit daha değişik heyetler gelmişti önceden. Hem baraj şantiyesinin teknik elemanları hem Devlet Su İşlerinin teknik elemanları hem de AFAD'ın teknik elemanları bu incelemeleri yapıyor. Biz bu işin takipçisi olacağız. Ben buradan tüm Düşmalan mezrası sakinlerine geçmiş olsun diyorum." dedi. (Tahir Bildik - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir