• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Müstehcen içerikli reklam afişlerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müstehcen içerikli afişlerin, reklam panolarına asılmasından rahatsızlık duyan Diyarbakırlılar, peygamberler ve sahabeler şehri olarak nitelendirilen bir kentte böylesi bir durumun kabul edilmez olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdiler.

Acık hava reklam şirketi (KARMA) tarafından müstehcen içerikli reklam afişlerini durak ve refüjlerde bulunan reklam panolarına asması tepkilere neden oldu.

Asılan reklam afişlerine tepki gösteren Diyarbakır halkı, müstehcen içerikli reklamlarla toplumun yozlaştırıldığını belirttiler.

Diyarbakır gibi kadim bir şehirde müstehcen içerikli reklamların panolarda yer almasının yanlış olduğunu dile getiren Vedat Uğur, bu tür reklamlarla gençlerin kötü yola teşvik edilmek istendiğini söyledi.

"Bu reklamlar üzerinden çok kötü olumsuzluklar olabilir"

"Bunlar bizim gençlerimize kötü örnek oluyor" diyen Uğur, "Hepimizin bacısı, ailesi var bu da özentiye sebep oluyor ve bizde olumsuz etkiler yaratıyor. Böyle kadim bir şehirde bu şeylerin olması çok yanlıştır. Bunun olmaması için yetkililere sesleniyorum. Çünkü ileride bu reklamlar üzerinden çok kötü olumsuzluklar olabilir. Bu tür şeyler toplumu kötü etkiler. Reklamlarla halkı kötü yola teşvik ediyorlar." dedi.

Müstehcen içerikli reklamlar ile gençlerin yozlaştırıldığını ifade eden Hisami Altıntaş da bu tür ahlaksızlığa karşı durulması gerektiğini belirtti.

"İslam ümmetinin gençlerinin yozlaşması için, İslam kurallarının yok olması için bu bir çabadır"

Müstehcen içerikli reklamların büyük bir sorun olduğuna işaret eden Altıntaş, "Bugün sadece afişte asılı olan giyim üzeri reklama baktığımız zaman, sadece kendi şehrimizde değil ülke genelinde bu tür ahlaksızca şeyler mevcuttur. Bu tür şeyler sadece afişte asılı olan mini etek reklamları gibi, kot ve şort reklamları insanların, İslam ümmetinin gençlerinin yozlaşması ve İslam kurallarının yok olması için bu bir çabadır. En azından bugün hiçbir şey yapamazsak bile kendi içerimizde, kendi ailemiz içerisinde bu tür durumlara karşı çıkmalıyız, kesinlikle hiçbir alanda desteklememeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Ahlaksızların önüne geçmek gerekir"

Yetkilileri göreve davet eden Altıntaş, "Ben bunun bir oyun olduğu kanaatindeyim. Sadece afişlerde ahlaksızca olan şeyler yoktur bu ülkede, bu ülkedeki dizilerde, filmlerde, sinemalarda bu afişlerde asılı olan ahlaksızca reklam gibi birçok noktada konuşabileceğimiz konular vardır. Bizler Müslümanız ve Allah'a iman etmişiz.  Resulullah'ın ümmetinin gençleri olarak biz bunlara karşıyız. Bugün de yarın da kanımızın son damlasına kadar, son nefesimize kadar biz bu tür ahlaksızlara karşı çıkacağız ve karşı çıkmaya devam edeceğiz. Buradan da devlet yetkililerine bir iki söz söylemek gerekir. Çünkü bugün asılı olan bu afişlerin,  bunlardan daha etkin olan dizilerdeki,  filmlerdeki,  sinemalardaki, ahlaksızların önüne geçmek gerekir. Biz Müslümanız ve Allah'a iman etmişiz. Allah'a iman ettiğimiz içinde gerek kendi ülkemizde, gerekse de dünyanın her noktasında Allah'ın bütün kurallarının geçerli kılınması için mücadele etmeliyiz. Bir Müslümanın asıl amacı bu olmalıdır." şeklinde konuştu.

Öte yandan söz konusu firma geçmiş dönemlerde de Diyarbakır'da müstehcen içerikli reklamları panolara asmış ve firmanın bu tutumu Diyarbakır halkının tepkisine neden olmuştu. (M. Hüseyin Temel / Emrah Deniz - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir